Linkuri accesibilitate

Roșia Today, exclusivitate: Scrisoarea României către Liviu Dragnea de Ziua României


Liviu Dragnea, fostul lider PSD, aflat acum în închisoare cu o condamnare de 3 ani și 6 luni pentru corupție.
Liviu Dragnea, fostul lider PSD, aflat acum în închisoare cu o condamnare de 3 ani și 6 luni pentru corupție.

Aflat în penitenciarul Rahova, Liviu Dragnea a găsit o modalitate prin care să-i felicite pe români de Ziua Națională, printr-o postare pe pagina de Facebook. Fostul președinte al PSD a subliniat că a mers până la sacrificiu în slujba patriei și a cetățenilor ei. Și-a dorit o Românie bogată și puternică, cu oameni fericiți, cu mâncare sănătoasă și naturală, cu tineri dornici să rămână în țară, cu bătrâni mulțumiți de spitalele, grădinițele și școlile înălțate prin grija partidului.

Grupul Rosia Today
Grupul Rosia Today

După postarea lui Liviu Dragnea, răspunsul României nu s-a lăsat mult așteptat. Îl redăm mai jos, așa cum le-a fost transmis pe email reporterilor de la Roșia Today.

Dragă Liviu Dragnea, îți mulțumesc mult pentru urările de Ziua Națională. Eu, România, am fost copleșită de emoții când ți-am citit mesajul. La fel ca doamnele din PSD, Firea și Dăncilă, mi-au dat lacrimile și m-a bușit plânsul. Atâta ipocrizie și patriotism de pușcărie n-am mai văzut demult la un politician. Am plâns în pumni și m-am rugat să ieși la termen, să nu ai bafta lui Cristi Borcea.

Dacă ai fi dorit ca eu să fiu bogată și puternică, de ce nu ai încercat să stopezi jaful la care m-au supus colegii și prietenii colegilor tăi? Ai fi încercat, poate, să construiești autostrăzi, să repari calea ferată sau să faci spitalele promise, nu să dai pomeni peste pomeni ca să cumperi bunăvoința unei părți din mine. Trebuia să investești în coloana mea vertebrală, în infrastructură, în educație și cultură, nu să cauți ”dușmani ai poporului” printre multinaționale.

Dacă ți-ar fi păsat de mine măcar cât negru sub unghie, nu ai fi pus-o pe Viorica Dăncilă să mă conducă . Dacă m-ai fi iubit, precum o spui, ai fi știut că nu-mi place să fiu condusă de gospodine fără vocație, fără idei și fără direcție. Chiar dacă m-ai luat de fraieră, de vacă bună de muls și atât, am totuși demnitatea mea. Sunt, totuși, România, nu o baltă cu pește fără paznic. (cu tot respectul pentru bălțile cu pește și paznici)!

În final, dragă Liviu Dragnea, îți dedic niște versuri pe care le-am compus ad-hoc, după ce ți-am citit scrisoarea:

Ce-ți doresc eu ție, ți-o zic cu tărie,
Dup-atâta glorie, știu că nu-i ușor,
Să îți razi mustața stând la pușcărie,
La trecutu-ți mare, nici un viitor!
Fiarbă avocații, arză DNA-ul,
Dacă procurorii aste le nutresc,
Să facă dreptate și să-ți moară calul,
Dragă Liviu Dragnea, asta ți-o doresc!

Cu drag, a ta România.

5 dec 2019

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG