Linkuri accesibilitate

Roșia Today: Fabulos. Viorica Dăncilă, fantastică la Strasbourg. Toți au rămas cu gura căscată


Premierul Viorica Dăncilă, București, 11 ianuarie 2019
Premierul Viorica Dăncilă, București, 11 ianuarie 2019

România, prin vocea inconfundabilă a Vioricăi Dăncilă, a prezentat la Strasbourg [marți 15 ianuarie] prioritățile președinției Consiliului U.E.. Discursul „doamnei de lemn” a politicii europene s-a axat pe identificarea de probleme, găsirea de soluții și obținerea de rezultate.

O abordare extrem de pragmatică și revoluționară, la care puțină lume din Occident s-ar fi gândit. În plus, pentru ca mesajul, deși nu foarte simplu, să fie înțeles cât mai bine, el a fost transmis în română. După cum ne-a arătat săptămâna trecută domnul Tusk, limba noastră este extrem de populară în Europa. Sunt semnale puternice că tot mai mulți președinți de stat, premieri, miniștri și comisari europeni fac cursuri intensive de limba română. „Unii dintre ei impun copiilor să vorbească româna și în casă. Toată lumea m-a salutat cu «Apără Duckadam!» Am fost foarte mândră”, ne-a declarat cu emoție doamna Dăncilă pe holul Parlamentului European unde a stat de vorba cu jurnalistii străini 4 secunde.

Revenind la obiectivele principale ale României în fruntea Consiliului U.E., menționăm că, pe lângă temele de bază enumerate mai sus, există și o agendă separată. „Cu ea vom schimba Europa și lumea”, a mai spus doamna Dăncilă la revenirea în țară. Mai exact, politicienii de la București intenționează să ia o serie de măsuri-fulger, unele chiar peste noapte, menite să modernizeze ireversibil Uniunea Europeană. Iată câteva dintre ele:

-Ordonanțe de urgență privind amnistia și grațierea tuturor cetățenilor europeni care au fost abuzați după ce au furat din bugetul comunitar.

-Ordonanțe de urgență privind amnistia și grațierea preventivă a tuturor cetățenilor care au de gând să devină europeni și riscă să fie abuzați după ce vor fura din bugetul comunitar.

-Dublarea pensiilor.

-Triplarea salariilor tuturor angajaților la stat de pe cuprinsul U.E..

-Construirea în 2019 a cel puțin trei metri de autostradă pe întreg teritoriul U.E..

-Lucrări de pavoazare, reabilitare termică și amenjare de piste de biciclete pe trotuare în tot spațiul Schengen. (contractor unic – compania TelDrum)

-Grațierea și amnistia Brexit-ului.

-Lucrări de unitate, consolidare și coeziune la nivel U.E..

„Acestea sunt doar câteva idei, dar mai avem și altele. Suntem mândri că suntem europeni, suntem mândri că suntem români. Dacă Occidentul are probleme, noi avem soluții. Iar dacă valorile în care credem o cer, pentru un viitor stabil și sănătos, vom scoate și Europa din U.E.”, a completat Viorica Dăncilă pe scara avionului care intre timp plecase.

XS
SM
MD
LG