Linkuri accesibilitate

Roșia Today. Florin Călinescu președinte la Partidul Verde promite să întoarcă poporul cu fața spre natură


PSD se prăbușește, ALDE dispare, UDMR abia mai prinde pragul electoral, iar pe scena politică  se naște o nouă forță: Flooo-rin Căăă-liii-nescu!

Da, Florin Călinescu este noul președinte al Partidului Verde. Și este mai pornit ca niciodată să facă ordine. A promis un proiect de lege prin care un singur copac tăiat aiurea să însemne un an de pușcărie. Sună bine, dar după legea asta va trebui să tăiem pădurile ca să facem pușcării cu lemnul ăla, la cât se fură din codrii noștri.

Am discutat cu mai mulți ecologiști și am schițat câteva proiecte de viitor pentru mișcarea verde din țara noastră.

Pe lângă protejarea animalelor sălbatice, partidul verzilor ar trebui să protejeze, spre exemplu, și prostituatele care își au habitatul natural la liziera pădurilor. La ieșirea din București, prin pădurea Băneasa și prin pădurea de centura de pildă, cel mai întâlnit mamifer care-ți poate tăia calea nu este ursul, nici căprioara, ci sunt “operatoarele ecologice”. Pădurea este plină de activitatea lor necontenită, dar benefică, iar verzii ar putea să le intindă o mână de ajutor. Dacă nimeni nu a putut să le integreze în societate, poate reușesc ecologiștii să le integreze în pădure. De exemplu, să le declare monumente ale naturii, ocrotite de lege.

Apoi Partidul Verde s-ar mai putea apleca asupra problemei urșilor gunoieri din orașele de munte. S-ar putea iniția o campanie prin care ei să fie învățați să se spele pe mâini înainte să pape din tomberoane și să se spele pe dinți după ce au mâncat. De asemenea, tot pentru conservarea mediului, urșii ar putea fi învățați ca, după ce au terminat de scormonit și mâncat din tomberoane, să arunce resturile selectiv: plastic în recipientul de plastic, sticlă la sticlă șamd.

De asemenea Florin Călinescu ar putea aduce o trupă de urși la concursul Românii au talent. Întâi ar face o demonstrație de bune maniere, arătând că știu să mănânce frumos din tomberon. Și-ar pune babețele la gât și ar demonstra că știu să folosească cum trebuie cele trei furculițe care se găsesc lângă farfurie la dineurile simandicoase. Cei mai mulți români nu știu să deosebească furculița de șalău sălbatic de Nil de furculița de ficat de capră neagră, dar urșii lui Călinescu ne-ar putea învăța. Apoi niște urși dansatori și-ar da blana jos, cât să-i facă Andrei pielea de găină. Pe final ursuleții ar da și o probă de cultură: unii ar demonstra la tablă teorema lui Pitagora generalizată, iar alții ar lua premiul Nobel în direct pentru citire după ce ar lectura cu glas tare povestea “Ursul păcălit de vulpe”.

Printre alte măsuri ecologiste am mai reținut și proiectul care să împerecheze cormoranul cu capra neagră. Capra Neagră este pe cale de dispariție, iar cormoranul, după cum ne avertiza Petre Daea, s-a înmulțit prea tare. Am obține astfel o specie destul de aptă pentru supraviețuire. Cormoranul Negru, singurul pește de are altitudine care poate sări din stâncă în stâncă și ar fi imposibil de pescuit.

De asemena Partidul Verde și-ar mai putea propune și introducerea gunoaielor fără gluten din care să se servească urșii hipsteri mai sclifosiți sau urșii vegani.

Una peste alta, intrarea în politică pentru a nu știu câta oară a lui Florin Călinescu nu ar fi un lucru rău. Omul are popularitate în această țară. Și are și umor. Numai că acest eveniment ar fi avut reverberații adevărate la jumătatea anilor '90, când dădea premii mai ceva ca Loteria Română și făcea lumea să râdă la Chestiunea zilei. Acum, parcă e cam ciudat să iei locul lui Remus Cernea pe scena activismului ecologist. Nu de alta, dar te pomenești că trebuie să continuie proiectele lui Cernea de declarare a delfinilor persoane non-umane și asta credem că l-ar pune serios in dificultate pe Călinescu.

Cert este un lucru, intrarea lui Nea Florin în politică are și o parte pozitivă. În acest fel comedia va fi jucată de un actor profesionist, nu doar de artiști amatori de brigadă artistică ca Dăncilă, Dragnea, Rareș Bogdan, Orban sau cuplul Firea-Pandele.

Roșia Today îi urează mult succes.

Acesta este un text satiric, așadar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG