Linkuri accesibilitate

Roșia Today: Guvernul României a anunțat că participă la protestul „15 minute”


Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor.
Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor.

Astăzi e o zi mare pentru România. Viața noastră se va schimba radical după acest protest. În doar 15 minute putem face ce n-am făcut în toată istoria noastră milenară, de care suntem atât de mândri. Inclusiv membrii guvernului își vor suspenda activitatea timp de un sfert de oră.

Răzvan Cuc: „Ca ministru al Transporturilor sunt chiar obligat să particip la acest demers. La ora aceea am programat somnul de frumusețe, la birou, dar mi-am pus ceasul să sune. Nu de multe ori în viață ți se ivește ocazia să faci ceva pentru țară. Și acum a venit momentul. Nu voi sta treaz doar eu, ci toți funcționarii. Au calculat consilierii noștri și au descoperit că în aceste 15 minute se va face și o mare economie la buget. Nu se mai consumă apă, cafea, chestii. Deci, e cel mai mare câștig pentru noi din istorie.”

Rovana Plumb: „O să fiu la coafor în perioada aceea. Am sunat fata de la programări și i-am spus că vin să protestăm împreună. S-a bucurat enorm și mi-a pormis că îmi face cinci centimetri de autostradă din păr, pe mijlocul capului. Doar împreună putem reuși.”

Tudorel Toader: „ Să ievaluiez și să văd dacă am timp să protestez. Dacă stau 15 minute, înseamnă că vom avea o întârziere de 15 minute și la ordonanțele pe justiție. După ievaluare voi lua cea mai potrivită decizie în conformitate cu legile în vigoare care reglementează desfășurarea protestelor de 15 minute. Iar dacă legea permite, voi efectua acele activități care să se inscrie exact in cadrul impus de aceasta. Deci, nu voi protesta dacă legea nu permite și voi protesta dacă legea este favorabilă acestui tip de manifestare.”

Petre Daea: „Voi protesta și eu, dar împotriva cormoranilor. Sunt cormoranii călare pe noi și nouă ne arde de autostrăzi. În loc să dăm cu pietre după ei, să-I facem să zboare în alte țări care poate au mai mult pește, facem chestiuni de astea. Vai de capul nostru dacă ne luăm după toți tinerii antreprenori care au gărgăuni în cap. Principala mea preocupare este dacă iese grâul la timp in absența ploilor din această primăvară. Dacă iese, e bine, dacă nu iese, nu e bine. Iar aceste proteste trebuie sa se facă și pentru ploaie nu doar pentru autostrăzi. Că nu mâncăm autostrăzi la masă. Mâncăm pâine…”

Pe lângă cei din Guvern, la protest vor participa și cei conducerea CFR. Purtătorul de cuvânt al companiei a declarat scurt: „Am dat o circulară prin care suspendăm activitatea tuturor trenurilor de călători timp de 15 minute. La câte minute au întârziere trenurile în România, încă 15 minute chiar nu mai contează. E chiar o plăcere, să coboare călătorii in diverse locuri unde se vor opri trenurile la ora 15.00, pe un câmp, la munte sau într-o gară, să ia o gură de aer proaspăt și să admire ce țară frumoasă avem.”

Acesta este un text satiric, care nu reprezintă neapărat poziția Radio Europa Liberă.

XS
SM
MD
LG