Linkuri accesibilitate

Roșia Today: Ion și Vasile, moldovenii care au pupat la Iași pancartele cu PSD ca pe sfintele moaște. Interviu


Un interviu incredibil despre minuni și politicieni.

Sub sloganul „Se mișcă țara”, desprins direct din literatura română a secolului trecut, poporul pesedist a început să se miște ordonat și masiv la diverse mitinguri ca cele de la Iași sau Galați. Nu vrem să analizăm, ciocnirile dintre “haștagiști” și participanții la aceste adunări, care au sfârșit prin a se închina la pancarte PSD mai ceva ca la moaște (vezi filmul https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/sustinatori-psd-filmati-cand-sarutau-pancarte-pro-psd-si-isi-fac-semnul-crucii-video.html), dar am reușit să vorbim, cu doi participanți la mitingul PSD de la Iași – și nu numai – care, pentru protecția ajutoarelor sociale pe care le primesc de la primăria din comună, au vrut să-și păstreze anonimatul. De aceea i-am botezat cu numele fictive Ion și Vasile.

Grupul Rosia Today
Grupul Rosia Today

​Reporter : Bună ziua, domnilor! Cine sunteți dumneavoastră?

Ion : Suntem în primul rând oameni, iar înainte de a fi oameni, suntem persoane, dar înainte de toate, suntem români și, înainte de tot, suntem pesediști. Dar anonimi, că nu vrem să ne pună pe Facebook toți haștagiștii drogați.

Rep.: Am înțeles. Vă respectăm dorința și vă vom păstra anonimatul. Deci, cum a fost la mitingul PSD de la Iași?

Ion: Frumos tare. Nimic nu mai țin minte, așa eram de beat, că m-o luat direct din bufet, cu autobuzul, dimineața când o plecat oamenii spre Iași.

Vasile: Nu vă uitați în gura lui că spune prostii. O fost foarte frumos la Iași, am fost la Sfânta Parascheva de dimineață, apoi am dormit sub o banca lângă Mitropolie și la ora cinci am fost și la miting.

Rep.: De ce a trebuit să vă închinați la afișele PSD? De ce să îngenunchiați și să faceți cruce la pancarte cu însemnele unui partid?

Ion: Păi, noi oricum venim mereu la Iași la moaște, știți? Așa ne arătăm noi iubirea pentru ceva care face minuni și ne ajută.

Rep.: Să comparați un partid cu sfintele moaște este blasfemie. Știți?

Vasile: Se poate, dar eu n-am vazut nicio “blasfemie” la miting. Dacă o vedeam o pupam și pe ea cum pupăm icoana lui Ion Iliescu, care o am eu în dormitor, lângă candelă.

Rep.: Asta chiar e blasfemie! Cum adică icoană cu Ion Iliescu?

Vasile: Icoana este un afiș de-a lui domnul tovarășul Iliescu din 1990, când dumnealui , Dumnezeu să-i dea sănătate , a distrus comunismul și CAP-ul din care am furat noi acoperișul și gardul de la fermă și le-am dus acasă. Hidra țărănistă vroia să fure ea CAP-ul, dar l-am furat noi cu ajutorul lui domnu Iliescu care era președinte atuncea.

Ion: Această icoană a lui Ion Iliescu este făcătoare de minuni.

Rep: Nu se poate! Așa ceva nu există. Ce minuni a săvârșit icoana?

Vasile: Nu a venit niciun investitor în comună în ăștia 30 de ani, nu s-a asfaltat niciun drum, nu avem apa curentă, nu avem canalizare, scoala e cazută în râpă de la inundația din ’92 și oamenii votează în continuare numai cu PSD-ul. Asta nu-i minune?

Rep: Este, dacă ziceți dvs.

Ion: Ei, din cauza asta să nu ne mai întrebați de ce pupăm pancartele cu PSD. Când o să fie Klaus Iohannis sau Cioloș sfinți la Vasile în dormitor, atunci o să pupăm pancartele cu PNL sau USR, până atunci, rămânem cu Iliescu și PSD.

Rep- Dar Iliescu nu mai candidează.

Vasile: Asta s-o crezi matale. Indiferent cine conduce PSD-ul, pentru noi tot Ion Iliescu este, înțelegi?

Rep. : Nu.

Vasile: Păcat. Ai față de baiat deștept, dar văd că nu-I chiar așa. Hai, la revedere.

Rep.: Vă mulțumesc. La revedere! Gata! Am înțeles. Mulțumim mult pentru acest interviu. La revedere și succes!

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorului nu coincid neapărat cu poziția Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG