Linkuri accesibilitate

Roșia Today: Jurnalul Irinei (10)


Turneu electoral în teritoriu. La Târgoviște nu au supă de scoici. Leneșul de la Cotroceni este invidios pe noi. De ce nu mai sunt aprozare? Patriotismul ne va salva la vot.

09: 10 – M-am trezit la hotel cu dureri de cap. Liviu a insistat să merg cu el în turneu prin țară, mi-a zis că o blondă sexy dă bine la electoratul nostru. Am cerut micul dejun la pat. Nu am avut mari așteptări, totuși m-a surprins neplăcut. Hotelul ăsta din Târgoviște are meniu fix dimineața: salam, cașcaval, unt, ceai și gem de prune. M-am enervat atât de tare, încât l-am sunat pe Codrin Ștefănescu să caute alt hotel. Sau să-mi aducă ceva bun de la restaurantul libanez.

10:10 –L-am lăsat pe Liviu la hotel să discute cu șefii din teritoriu. Lui îi este frică să iasă afară, ca să nu-l huiduie golanii de la #rezist. Doi țărani din Târgoviște care m-au fluierat și mi-au spus, citez, ”Te fac o tură cu motoscuterul, păpușă?” Niște țărani... Totuși pe ei ne bazăm. Ăștia sunt electoratul nostru. Proști da’ mulți, vorba lui Alexandru Lăpușnescu sau cum îl mai chema pe regele ăla care a tăiat capetele la baronii locali care l-a trădat.

11:05 – Mă învârt de aproape o oră prin oraș și nu găsesc niciun aprozar. Din ce mi-a povestit Liviu, înainte de 1989 era plin de aprozare. Lumea găsea acolo legume și fructe românești, bio. Nu am trăit perioada aia, că sunt prea tânără, dar îl cred pe Liviu că era mai bine decât acum.

13:03 – Tot nu am găsit aprozar să văd și eu cum arată. Am întrebat doi țărani dacă știu unde aprozar în Târgoviște și amândoi au spus că ei cumpără legumele de la Kaufland. Niște mitocani lipsiți de patriotism...

14:33 – E bună ideea asta a lui Codrin Ștefănescu să marșăm pe naționalism. Îi rupem pe toți la vot. Nu degeaba leneșul de Iohanis s-a autosesizat că, vezi Doamne, suntem falși patrioți. Îl doare tare că nu poate să folosească el această stratagemă de milioane.

15:00 – În apropierea hotelului s-a format un blocaj în trafic. Mașinile sunt pe avarie. E vorba de protestul ăla pentru autostrăzi. M-a tras de mână un ciudat să mă opresc, să iau o pauză. Avea tricou cu #șîeu. Dacă am sta cu toții câte 15 minute pe zi, cine ar mai scoate țara din noroi? #nueu.

17:04 – Mă plictisesc. La restaurantul hotelului nu au supă de scoici, așa că a trebuit să trimit șoferul la București, să-mi aducă două caserole.

21:07 – În sfârșit, s-a întors Liviu în cameră. Credeam că mor de plictiseală. Cât poți să joci Minecraft pe telefon?! L-am înjurat pe Ponta pe pagina lui de Facebook, de pe un cont fals. Nu s-a supărat. Știe că sunt eu.

23:20 – Liviu se plânge de dureri de spate. Săracul, l-a tras curentul in casa de cultură din Târgoviște cât a vorbit pe scenă. Ăștia nu mai are căldură în clădire din perioada lui Ceaușescu. E un dezastru orașul ăsta. Complet decăzut si sărac. Jumate din țară e așa. Of, oare de ce nu m-am născut in America, iar Liviu să fie Donald Trump și eu Melania. Asta e, mă mulțumesc cu ce se poate. Vai de capul nostru ce țară amărâtă trebuie să conducem. Noapte bună.

Acesta este un text satiric, care nu reprezintă neapărat poziția Radio Europa Liberă.

XS
SM
MD
LG