Linkuri accesibilitate

Roșia Today. Liviu Dragnea: Scrisoare deschisă de la un om închis


Pentru Liviu Dragnea a fost o noapte destul de grea. Din surse apropiate, aflate după gratii, Roșia Today a aflat cum și-a petrecut el primele ore de detenție. Dumnealui a redactat și un fel de scrisoare deschisă către cei apropiați sau mai puțin apropiați

Am intrat în posesia acestei scrisori și avem bucuria de a o reproduce aici:

Romania - Roșia Today
Romania - Roșia Today

​„Dragă omenire, dragi români, dragă Irina,

După primele ore petrecute la Rahova, pot să vă spun că am înțeles abia acum ce înseamnă statul paralel. Practic, am stat paralel cu încă doi deținuti care stau paralel in paturile de deasupra mea. Trei paturi paralele, înțelegeți? Am auzit că presa aservită a mințit din nou opinia publică: cică, au zis ei, aici este răcoare. Pe naiba! Nu e răcoare deloc. E foarte cald și nu au aer condiționat, ceea ce o să mă ajute la recursul compensatoriu pe care o să-l depun în baza condițiilor inumane din penitenciar. Deci, dezinformare.

Niște băieți mi-au zugrăvit camera în care am fost cazat încă de dimineață, înainte să se pronunțe instanța. De fapt mi-a spus Sofrone, zugravul, că cică d-asta a și amânat completul pronunțarea de lunea trecută până ieri. Nu din cauză că erau alegeri, ci pentru că zugravii erau ocupați cu altă lucrare.

Dragă Irina, te rog udă florile din apartament, dar reține ceva foarte important: la ficusul ăla în ghiveci mare, de la ieșirea pe balcon, nu pune deloc apă, că la rădăcina lui, în ghiveci, am îngropat 800.000 de euro, banii noștri care trebuia să-i primim dar de nunta de la niște prieteni, și care mi i-a trimis in avans.

Să ai grijă de silicoane, că altele nu-ți mai cumpăr prea curând. Alea sunt silicoanele guvernării PSD, cea mai de succes guvernare pentru bunăstarea oamenilor.

Mă adresez acum lui Petrică Daea, pe care îl rog să aibă grijă în continuare de roșiile românești din programul nostru național. Dacă poporul nu a știut să-și aprecieze valorile umane, cum sunt eu, și m-au băgat la pârnaie, măcar marile valori ale legumiculturii să fie respectate, adică roșia noastră românească. Să-mi trimiți și mie, Petrică, o lădiță de tomate de la Buzău sau Tecuci, că aici la chioșc au doar bulion la cutie polonez.

De asemenea o anunț pe doamna Dăncilă că mai are foi scrise cu indicații doar pentru o săptămână. După ce le termină să înceapă să le citească din nou p-alea vechi. Și să le citească de la drapta la stânga de data asta. O învață consultanții mei israelieni, că ei așa citesc, de la dreapta la stânga.

O rog pe doamna Firea să termine lucrările de asfaltare începute pe zona Rahova, Jilava, ieșirea spre Giurgiu, ca să poată veni să mă vadă simpatizanții mei care au Porche și Mercedesuri.

Am aflat de la un coleg de aici că Codrin Ștefănescu ar face un miting mamut, în care paru milioane de oameni vor să vină la București să mă susțină și să le spargă capul la hipsterii de la #REZIST. Fac un îndemn la calm. Opriți orice violență. Nu vreau lupte de stradă pentru eliberarea mea. Mă sacrific pentru țară.

Îi salut pe toți cei care mă iubesc și vor să mă voteze în continuare. Nu, nu candidez la prezidențiale, dar pot fi votat la concursul de tâmplărie și activități educative „taburetul năzdrăvan”. În cadrul acestui concurs eu voi confecționa, prin hărnicia și iscusința mea, un scaun care vreau să-l donez la cine o să-mi ia locul la partid după congres.

În încheiere, îl rog pe Cristi Borcea să nu se întâlnească cu Irina cât sunt eu plecat. Aș dori să fiu eu tatăl copiilor mei, nu altcineva.

Vă salută și Radu Mazăre, care doarme acuma, că e pe fusul orar de la Madagascar, săracu. Gata! Vă pup, și le transmit salutări brazilienilor și teleormănenilor care sunt alături de mine! Voi reveni.

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Europei Libere.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG