Linkuri accesibilitate

Roșia Today: Marile secrete ale României, în pericol de a fi dezvăluite de hackerii ruși


Viorica Dăncilă, premierul României
Viorica Dăncilă, premierul României

Un nou raport al Serviciului Român de Securitate Informatică arată că Rusia a încercat să spargă folderul cu secrete de pe laptopul de serviciu al Vioricăi Dăncilă. Din fericire, hackerii au reușit să intre doar în „Poze 2018”.

Ne-a trecut glonțul pe la ureche, dar nu va mai trece mult timp până când forțele oculte vor pune mâna pe cele mai clasificate informații, știute de un număr foarte mic de oameni, printre care și M.H., subinginer la Serviciul de Combatere a Criminalității Cibernetice, fin de-al lui Liviu Dragnea din Turnu Măgurele, care a avut amabilitatea să ne vorbească.

„În fiecare zi suntem atacați. Lumea nu știe, dar muncim zi de zi, ca niște ocnași, pentru a ne proteja țara de hackerii ruși. Ieri, de exemplu, a fost spart computerul doamnei Dăncilă. Acolo sunt stocate secretele de stat. A fost o strategie stabilită de CSAT. Cine ar bănui că asemenea informații s-ar afla tocmai pe laptopul Vioricăi? Am putea crede că nimeni. Total greșit. Din fericire, am depistat atacul și am schimbat parola doamnei din «1234» în «12345» cu câteva secunde înainte ca atacatorii să pătrundă în folderul «Secrete de stat». Gândiți-vă că dacă nu interveneam, s-ar fi aflat tehnologia prin care construim metroul din Drumul Taberei. Toată lumea ar vrea să afle cum e posibil să lucrăm atâția ani la un proiect care nu se știe când va fi gata. Sau invenția uriașă care face ca trenurile românești de marfă să mergă cu viteza medie de 17 km/h in 2019. Americanii au încercat să ne dea bani pentru a le vinde pontul. Au vrut să facă și un film pe această temă. Secretul autostrăzilor este și el vânat de mulți. Germanii, ar vrea să afle secretul care stă la baza autostrăzilor noastre care nu pot depăși stadiul de proiect. Ne spionează, dar nu au ce să ne facă. Trimit spioni care încearcă să înțeleagă sistemul juridic românesc. Procese care durează mai mult decât le-a luat egiptenilor să facă piramidele, dispariții de fonduri europene cum nici la numerele de magie nu vezi, chestiuni de felul acesta. Dacă străinii vor pune mâna pe aceste date secretizate, noi putem dispărea ca țară. Identitatea națională ne este pusă în pericol. Am avertizat-o pe doamna Dăncilă și am primit asigurări că va fi mai atentă de aici încolo. Mâine am stabilit o programare la Patriarhie pentru sfințirea laptopului dumneaei. Câtă vreme Dumnezeu ne iubește, hackerii nu au ce să ne facă.”

După această destainuire sinceră, cred că putem spune că putem dormi liniștiți. Rușii nu au ce să ne facă. Mai rău decât ne facem noi cu mâna noastră din cauza prostiei și hoției din politică, nimeni nu poate.

XS
SM
MD
LG