Linkuri accesibilitate

Roșia Today News - Știri care ne-au făcut să râdem


Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, care a mărit consistent salariile medicilor ca să nu mai fie tentați să ia șpagă sau să plece din țară a ajuns după gratii pentru o mită de 120.000 de lei și 10.000 de euro. „Super tare! Perfect!” sunt cuvintele pe care ea le-a rostit când a primit banii de la denunțător. „ Bravo doamnă, ești beton!”, spunem noi. După ce a fost arestată, Sorina Pintea ne-a declarat prin intermediul unui agent Roșia Today deghizat in gardian: Oricum este o gravă inegalitate între doctori si managerii spitalelor. Ca să nu mai ia șpagă le-am mărit salariile, dar nu am făcut asta și pentru cei din conducerile instituțiilor sanitare. Am luat această mică sumă ca să trag un semnal de alarmă referitor la inegalitatea gravă dintre doctorii și managerii din sistem. Nu se mai poate așa. Ori avem toți salarii mari, ori luăm toți șpagă.”

Vestea arestării ministrului Sănătății din guvernul Dăncilă a dat peste cap inclusiv congresul PSD, amânat teoretic din pricina coronavirusului.

Fostul director al spitalului Malaxa, Florin Secureanu și doctorul Mircea Beuran și-au exprimat stupefacția în legătură cu arestarea Sorinei Pintea. Amândoi spun că aceasta a făcut de râs sistemul medical românesc luând o șpagă atât de mică pentru o lucrare atât de mare.

+++

Nici fostul secretar al PSD, Codrin Ștefănescu, nu se simte prea bine. El este anchetat de DIICOT împreună cu doi parlamentari ai partidului suspectați de șantaj, constituire de grup infracțional organizat și abuz în serviciu, după ce s-ar fi folosit de mass-media din Caraș Severin pentru controlul unor instituții publice din județ. Codrin Ștefănescu pretinde că este o mizerie tot ce se întâmplă. El ne-a spus plin de indignare că a început în forță vânătoarea de pesediști. Povestea este exagerată doar ca să compromită partidul. Dacă a fost cineva șantajat să părăsească o funcție importantă din județ ca să vină altcineva apropiat de PSD și care să înlesnească accesul la banii județului unor oameni si firme din curtea PSD-ului nu e vina lui. Indivizii ăia, șefii ăia, de la poliție, radio, inspectoratul școlar, etc., trebuiau să plece de bunăvoie nu să aștepte să fie împinși din spate. E o chestiune de bun simț. Ăia ar trebui anchetați, nu el, ne-a spus Codrin Ștefănescu enervat, în timp ce-și ștergea broboanele de sudoare de pe fruntea nedefinită.

+++

Devalizarea rafturilor cu făină și conserve din alimentarele Bucureștiului din cauza coronavirusului, ne întărește convingerea că suntem un popor de fomiști, care în momentele de pericol și panică primul lucru pe care-l face este să adune provizii de mâncare dintr-un reflex hârciogesc. Comunismul a lăsat urme adânci care nu s-au șters. Atât de mare a fost foamea de atunci că încă ne mai urmărește peste generații. Vorba aia, dacă tot e să murim, măcar să murim cu burta plină. Normal ar fi fost să se devalizeze rafturile cu dezinfectanți, săpun, deodorant, etc., dar n-am ajuns încă la acel nivel de civilizație. Mai trebuie să treacă ceva timp.

+++

Liviu Dragnea s-a tăiat cu flexul în atelierul auto al Penitenciarului Rahova și ulterior a fost operat. Inițial s-a crezut că Dragnea a folosit flexul ca să taie gratiile de la celulă și să evadeze, dar după o anchetă scurtă s-a dovedit ca el a vrut să taie o conservă de icre negre pe care Codrin Ștefănescu i-o trimisese ascunsă într-o biblie.

+++

În plină isterie mass-media legată de coronavirus, un bărbat a intrat într-un supermaket din Cluj cu o mască de gaze pe față și îmbrăcat într-un combinezon de protecție ”ca să mai destindă atmosfera”, după cum pretinde. Încă nu se știe dacă a folosit masca respectivă ca să facă o glumă sau să nu i se citească inteligența pe față.

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorilor nu coincid neapărat cu poziția Europei Libere

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG