Linkuri accesibilitate

Roșia Today o „intervievează” pe Elena Udrea: „Eu și când dau cu mopul folosesc mop Prada și saci de gunoi Louis Vuitton”


Ce spune Elena Udrea la revenirea în România, într-o discuție imaginată de Roșia Today

Elena Udrea s-a întors triumfală în țara care a consacrat-o ca cea mai importantă Nuți din istoria recentă a Europei. S-a mai întors, el, și Carol al II-lea în România, acum aproape un secol, când a și fost încoronat ca rege, dar parcă nu a fost o revenire ca a Elenei.

Grupul Rosia Today
Grupul Rosia Today

S-a mai întors, câțiva ani după Revoluție, și Majestatea Sa Regele Mihai, care a adunat un milion de oameni în stradă, dar parcă tot nu se compară cu descălecarea doamnei fost ministru. Așa întoarcere nu a mai văzut istoria României, de când am întors armele împotriva nemților. Nu am ratat ocazia de a realiza un interviu cu dumneaei.

Reporter: Săru'mâna, doamnă Elena Udrea!

Elena Udrea: Bună ziua!

Rep.: De ce v-ați reîntors în țară?

E.U.: Uneori marile valori ale acestui popor nu doar pleacă, ci se mai și întorc. Gică Popescu nu s-a întors să-și termine cariera jucând la Dinamo, după ce fusese la ditamai Barcelona?

Rep.: Corect! Aveți dreptate! Și Lucian Bute s-a întors să boxeze în România la Gala Bute.

E.U.: Haideți, vă rog, să nu-mi mai amintiți! Vedeți cum este viața? Eu vin în iulie din Costa Rica în România, la Pleșcoi, iar președintele Iohannis, pleacă la plajă în Caraibe, pentru trei luni.

Rep.: Aveți dreptate. Poate merge în campanie electorală la diaspora din Miami sau Costa Rica. Spuneți-ne, vă rog, unde este mai grea pușcăria: în România sau în Costa Rica?

E.U.: Pușcăria este grea peste tot. În Costa Rica se cântă manele în spaniolă. Asta ar fi diferența.

Rep: Le-ați făcut gestul cu degetul la nas și celor din Costa Rica?

E.U.: Ei nu prea știu d-astea cu nasul. Dar după gestul acela celebru, despre care au tot vorbit presa și serviciile, am primit oferte importante din zona privată.

Rep.: Mai exact, ce fel de oferte?

E.U.: Am primit o ofertă să fac reclamă la niște picături de nas, un fel de Bixtonim, dar mai șmechere. Picături de nas Louis Vuitton, care costă mai scump decât o sticluță cu cel mai tare parfum Chanel. De asemenea de la o firmă de piercing în nas.

Rep.: OK! Să trecem peste nasul dumneavoastră, foarte fin dealtfel! Cu ce politicieni români ați mai luat legătura în ultima vreme?

E.U.: Întâi și întâi am vrut să iau legătura cu Ghiță Funar, care se lăuda că avea cheile de la niște tuneluri energetice ale dacilor de sub Bucegi.

Rep.: Da? Pentru ce?

E.U.: Pentru că vreau să intru incognito în țară prin aceste tuneluri energetice, să nu mă știe SRI-ul. Plus că, odată ieșită din tunel, în Bucegi, de acolo până la Buzău, la mine, ajungeam imediat.

Rep.: Ce planuri aveți în politică?

E.U.: Vreau să promovez cât mai multe femei în politică. Chiar o admir pe Viorica Dăncilă. Nu a avut școală multă, dar a reușit deși era mai bătrână și nu atât de sexy.

Rep.: Deci este loc în politică și pentru femei?

E.U: Surprinzător pentru mine este că au început să aibă succes chiar și femei fără decolteu interesant.

Rep: Pe cine vedeți președinte al României la toamnă?

E.U.: Eu pe Traian Băsescu îl văd președinte cât oi trăi.

Rep.: Spuneți trei oameni pe care i-ați aresta azi, dacă ar fi să reformați această țară?

E.U.: Laura, Codruța, Kovesi.

Rep.: De ce?

E.U. Nu mi-a plăcut niciodată cum și-a asortat ceasul la agrafele de păr. Plus că nu erau de firmă. Eu și când am dat cu mopul să mă vadă lumea la TV, aveam numai mopuri de mii de euro bucata. La mine și sacii de gunoi sunt Louis Vuitton și mopul este Prada.

Rep.: În încheiere v-aș întreba: mai aveți de gând să candidați la vreo funcție în România?

E.U.: Aș candida la funcția de guvernator al Băncii Naționale, că acolo stai câte treizeci de ani, pe viață. Dar nu-mi place ideea de a mă semna pe bancnote.

Rep.: De ce?

E.U.: Eu nu am dat niciodată cu subsemnatul, nu am semnat nici un fel de denunțuri, de asta au încredere în mine oamenii. Iar altă funcție ar fi Pariarh al României.

Rep.: De ce?

E.U.: Păi acolo ești Preafericit și eu niciodată nu am fost prea fericită, nici profesional, și nici în viața de familie și nici în viața de familie a altor familii. Din funcția asta aș da eu niște acatiste pentru știu eu cine.

Rep.: Așteptăm să ne invitați la botez. Cât va fi darul?

E.U.: Nu va fi ceva exagerat. Cât era și înainte, de bun simț: 10% din valoarea lucrării, cash.

Rep.: Mulumim. La revedere!

E.U.: La revedere!

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG