Linkuri accesibilitate

Roșia Today: Olguța Vasilescu începe campania umplându-i frigiderul lui Ponta din partea lui Dăncilă și a celorlalți  


PSD, lansarea campaniei prezidențiale de la Romexpo
Grupul Rosia Today
Grupul Rosia Today

La doar 48 de ore de la succesul moțiunii de cenzură, premierul Viorica Dăncilă și-a lansat candidatura la prezidențiale într-o atmosferă de mare încărcătură spirituală și intelectuală sub cupola pavilionului unde se organizează târguri la Romexpo.

Practic, a fost ca-n târg. De la șefa unui partid care tocmai a pierdut guvernarea cu doar două zile în urmă zile te-ai fi așteptat la mai puțin aplomb critic, la o abordare mai așezată, mai cerebrală, mai puțin hormonală. Nici vorbă. Discursul premierului căzut la moțiune a fost unul dintre cele mai urlate și acide, principala țintă a atacurilor fiind, desigur, dușmanul numărul unu al României, Klaus Iohannis.

Viorica Dăncilă nu a fost singura care a lătrat precum cățelul la roată. Colega Lia Olguța Vasilescu i-a umplut frigiderul lui Ponta în cel mai autentic stil de autobază și l-a alintat pe Barna cu sintagma ”prost ca gardul”. Aproape la fel de virulentă față de dușmanii din Opoziție, Gabriela Vrânceanu Firea nu a ratat nici ea prilejul de a șterge pe jos cu Orban și Iohannis.

Bravos, Doamnelor! Le-ați luat fața colegilor dvs. bărbați și le-ați arătat că trompeta e mai tare ca trombonul, ca să mergem pe stilul colorat al discursurilor de azi. PSD încearcă să renască din ce are Ponta în frigider, ca să zicem așa. Corect, doamna Olguța? Toți cocalarii din România s-au îndragostit astăzi de dvs. pentru că i-ați altoit pe hipsteri și l-ați trimis pe Ponta la frigider. Sunteți smardoaică rău, bombardieră nu glumă. Mereu în fațăăă! Și le-o trageți fără număr, pe putereee!

După ce fostul președinte al PSD a intrat la pușcărie, după ce partidul mamut a obținut un scor jenant pentru el la europarlamentare, după ce toate ușile de la Bruxelles le-au fost închise în nas social-democraților, iar Viorica Dăncilă a căzut în cap cu guvernul ei, iată că liderii PSD se comportă fix ca o capră râioasă care ține coada sus.

Cu un limbaj minimalist tangent la periferie, trei femei din leadership-ul de partid au încercat să scoată în evidență partea plină a paharului care este gol complet: suntem cei mai buni, cei mai tari, noi vrem binele țării,

ceilalți sunt dușmanii patriei care vor să ne distrugă tot și să sărăcească poporul, etc... Vom câștiga alegerile prezidențiale, așa să ne-ajute Dumnezeu!

Asculți și nu crezi că e adevărat. Oamenii ăștia trăiesc într-o bulă. Nu mai au treabă cu realitatea. Puterea le-a ars neuronul.

După ce premierul Dăncilă s-a plâns în repetate rânduri de misoginismul și lașitatea unor bărbați din tabăra Opoziției, iată că a venit rândul amazoanelor din PSD să contraatace fără rețineri, folosind cuvinte tari din repertoriul galeriilor de fotbal. Lia Olguța ar avea o oarecare scuză ea fiind, probabil, molipsită de limbajul de tribună de la meciurile la care asistă la Craiova. Însă comportamentul și tonul răstit al colegelor Dăncilă și Firea s-ar justifica doar de supărarea cauzată de căderea guvernului, coroborată cu nivelul de educație al publicului pe care mizează. Părerea noastră.

Așteptăm cu interes ca tripleta Dăncilă-Firea-Vasilescu să treacă la următorul pas: la dezbaterile televizate din campanie să-l ia la palme pe Iohannis, să-i dea cu poșetele în cap lui Barna și să-l strângă de gât pe Mircea Diaconu. Ar fi spectacol, nu glumă. Ladies, the stage is yours.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG