Linkuri accesibilitate

Roșia Today. Papa în România: Politicienii să se roage la Dumnezeu înainte de-a intra în pușcărie, nu după.


Popa Francis și premierul Viorica Dancila
Popa Francis și premierul Viorica Dancila

Eveniment istoric. Cu o zi înainte de plecarea spre București, Sanctitatea Sa, Papa Francisc I, a acceptat să răspundă câtorva întrebări adresate de reporterii Roșia Today. Fiind un om cu umor, interviul a ieșit bine.

Grupul Rosia Today
Grupul Rosia Today

Roșia Today: Sanctitatea Voastră, cu ce gânduri în România?

Papa Francisc I: Gânduri frumoase. Ați avut alegeri, s-au facut schimbări, cred că am venit într-un moment bun. Viorica Dancilă mai e?

R.T.: Da, este.

P.F. I: Atunci, e bine. Prezența ei mă emoționează. O țin minte după coafura.

R.T.: Sunteți la curent cu ce se întâmplă în România?

P.F. I: Credeți că rezultatele alegerilor din 26 Mai sunt întâmplătoare? M-am rugat intens duminică pentru voi românii. Tehnic vorbind, am vrut să mă asigur că vin într-o țară normală. Dumnezeu a fost bun și m-a ascultat.

R.T.: V-ați rugat și pentru luni, 27 Mai?

P.F. I: Luni nu. M-a surprins decizia magistraților. E lucrarea Domnului. Nu mă bag. Din punctul meu de vedere, chiar e o problemă. Mi-a rămas o oră din program neocupată. Inițial trebuia să mă văd cu Liviu Dragnea, la Parlament. El nu mai e acolo. Asta e, o să mă plimb prin Muzeul Satului, ca premierul Japoniei.

R.T.: Sau puteți merge la mall, la Băneasa.

P.F. I: Nu, la mall mă duc la Iași. Am auzit că e mai frumos. La voi românii mall-urile au devent locuri de pelerinaj. Duminica sunt mai multi oameni în mall decât la biserică. Nu prea e bine.

R.T.: Cu Prea Fericitul Daniel o să vă vedeți?

P.F.: Sigur ca da. M-a chemat la el la Catedrală. Înțeleg că a făcut sediu nou, lucrare frumoasă.

R.T.: Da, așa este. Dacă aveți timp, în ora aia care v-a rămas liberă poate treceți să sfințiți și stadionul Dinamo. Poate reușiți dumneavoastră o minune să-i ajute Cel de Sus, că sunt la pământ.

P.F. I: O să trec, pentru că misiunea mea este să-i ajut pe cei slabi să devină puternici și pe cei nevolnici să ajungă vrednici.

R.T.: O ultimă curiozitate, dacă ne permiteți.

P.F. I: Ascultăm.

R.T.: Știm că ați cerut să vă deplasați cu Dacia Logan de la aeroport la Cotroceni. De ce ați ales această mașină?

P.F. I: Inițial am cerut o Dacia 1300, dar e scoasă din producție și nu a fost găsită niciuna cu blindaj. Apoi am vrut să chemăm un Uber, dar am înțeles că e foarte scump. Cu taxi normal nu a fost posibil deoarece șoferii întrebau unde merg și-mi spuneau prețul înainte să urc în mașină. De asta am ales Dacia Logan cu care chiar am mers foarte bine.

R.T.: Ce le transmiteți românilor?

P.F.I: Să nu-și piardă speranța, răbdarea și credința. In zece, douăzeci de ani autostrada pentru care se roagă tot va fi gata.

RT: Si politicienilor ce le transmiteți?

PFI: Să se roage la Dumnezeu înainte de-a intra in pușcărie, nu după.

RT: Multumim și vă mai așteptăm in România.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG