Linkuri accesibilitate

Roșia Today. Ponta: „Votez fără probleme guvernul Orban, dacă prim-ministru este Victor Ponta.”


Unul dintre cele mai simpatice personaje ale acestor zile este domnul Victor Ponta. Dărâmă guverne, dar nu intră la guvernare. E cu noi, dar e și cu ei. E cu voi, dar este mai ales cu el și cu ai lui. E cu toată lumea, dar, în caz de ceva, nu este cu nimeni, până nu se asigură că-i iese măcar de-o merdenea.

Grupul Rosia Today
Grupul Rosia Today

De fapt dumnealui nu a dorit atât să scoată PSD de la guvernare, cât să o scoată pe Dăncilă. Exact ca în sintagma cu „securiștii buni și securiștii răi”, pe care o tot aud fluturată în momentele-cheie ale istoriei poporului nostru din ultimii treizeci de ani, dacă nu mai bine de treizeci de ani. Cam așa e și domnul Ponta. Ține cu pesediști buni, frumoși, curați la suflet, deștepți și altruiști și vrea să-i doboare în luptă dreaptă pe ăia răi, care nu vin cu el la cașcaval.

Sursele noastre au aflat de ce nu vrea Pro România să intre la guvernare. Vor să pună ei prim-ministru, vor să conducă România, NATO, UE, America, Lumea, Universul? Iată câteva dintre condițiile secrete puse de Ponta și unele dintre variantele avute de el în vedere pentru funcția de prim-ministru.

  1. Premierul noului guvern ar trebui să fie Adrian Năstase, maestrul în politică al lui Victoraș. Adi este un tip OK, e deștept, are tablouri și arme de colecție și a promis că nu se mai sinucide cu pistoalele ruginite din dotare în caz că e pus să facă noul guvern. Iși ia ceva modern cu laser sau cu 5G. De asemena Ponta a mai cerut ca Viorica Dăncilă, să plece de la putere cu un elicopter de pe clădirea fostului CC, el să o conducă la aparat, iar pe scară doamna cu coc să-i spună celebra replică, devenită de-acum shakespeariană: „Victoraș, să ai grijă de copii!” Asta i-ar alimenta lui Ponta self-esteem-ul și l-ar face să se simtă participant direct la marea istorie. Doamna Viorica a anunțat că, la o adică, ar fi dispusă să-i facă damblaua micului Goe, dar nu poate să țină minte tot textul.
  2. Un alt nume de premier dorit de Pro România, ar fi Ion Iliescu. Nu este un tip conflictual. Dacă faci exact cum vrea el, ca să nu te omoare minerii, e un om înțelept, cu care te poți înțelege. Sursele noastre spun că Ion Iliescu a mai cerut, în caz că va fi numit premier, ca pe Palatul Victoria să fluture secera și ciocanul, iar în mijlocul Pieței Victoriei să troneze o statuie imensă a lui Karl Marx. Din ce am auzit noi, Andrei Cornea și Grupul pentru Dialog Social au spus că sunt pregătiți să livreze ei statuia cu Marx, o mare personalitate a culturii mondiale.
  3. Dacă partenerii de coaliție nu doresc nici una dintre variantele de mai sus, atunci Mihai Tudose este noua variantă de prim-ministru al Pro România. Dumnealui a declarat că este foarte pregătit și că a învățat meserie de la Nicolae Văcăroiu, care este următorul pe lista de premieri cu care a sosit Ponta la negocieri.
  4. O altă variantă a scoaterii României din criză, propusă de Vitor Ponta, este, evident, aducerea minerilor la București. Problema este că Miron Cozma s-a dedicat poeziilor pe care le scrie, iar minerii țării, disponibilizați, sunt acum la muncă prin Europa sau lăsați la vatră. Planul Pro România este organizarea unei mineriade cu mineri aduși din Vietnam sau Nepal, după modelul vietnamezilor și nepalezilor care muncesc în construcții.
  5. Și, cu voia dumneavoastră, ultimul pe lista soluțiilor care pot debloca România: Victor Ponta. Dumnealui a cerut însă PNL și partenerilor acestuia să fie instalat în funcția de prim-ministru pe arena Națională în uralele a 80 de mii de Români. Iar la final să treacă pe sub arcul de triumf călare pe un inorog înaripat la defilarea de 1 Decembrie.

Acestea au fost condițiile devoalate de agenții Roșia Today infiltrați în Pro România. Noua ni se par de bun simț. Și dacă guvernul Orban nu va avea succes, toți ne punem speranțele în Ponta și mai ales în Daciana.

Acesta este un text satiric, așadar opiniile autorilor nu corespund, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG