Linkuri accesibilitate

Roșia Today: „PSD a intrat în matriarhat”


 Roșia Todeay - Dacă nu credeați în minuni, Gabriela și Viorica sunt cele mai bune exemple că ele există.
Roșia Todeay - Dacă nu credeați în minuni, Gabriela și Viorica sunt cele mai bune exemple că ele există.

O mare parte din mister s-a risipit. E aproape sigur că cel mai mare partid din România va miza, în lupta pentru Cotroceni, pe o ființă umană. De sex feminin, se pare.

Sondajele interne arată că Viorica și Gabriela stau mai bine în ochii electoratului. Mai bine decât ceilalți posibili prezidențiabili, personaje extrem de dubioase sau foarte puțin cunoscute.

Grupul Rosia Today
Grupul Rosia Today

Viorica e omul momentului. Deși a intrat pe poarta Palatului Victoria ca Jean Vlădoiu în meciul cu Elveția, din 94, acum e ca Hagi în meciul cu Columbia. Centrează, pasează, trage la poartă, mai driblează un pic, marchează, dă interviuri, strânge echipa în jurul ei. Cine ar fi crezut? Nici măcar ea sau cea mai vicleană ghicitoare din Teleorman. Dacă cineva ne-ar fi spus acum doi ani că o doamnă cu coafură ciudată și exprimare comică va conduce, în același timp, Guvernul României și PSD, am fi râs cu poftă și l-am fi trimis la un control medical. Azi, discutăm despre posibila candidatură a Vioricăi la funcția de președinte al României. Pare în continuare o glumă, dar e una la care vom putea râde pe bune după alegeri. Sau plânge.

Gabi Firea, plină de răni și cicatrici după luptele duse la partid și la primărie, ne ține în suspans. E nehotărâtă. Parcă ar vrea să ne evalueze, să vadă dacă merităm să candideze. Sau poate așteaptă un semn divin, o poruncă venită de sus. Dar brâul Maicii Domnului, la care se închină de zor, tace. Ea e simbolul sacrificiului suprem. E gata să ofere tot ce are ea mai de preț omenirii. Radiază de hărnicie și bunătate. E o sfântă plină de bani, mamă prolifică și gospodină cu multe acareturi în grijă. Pe vremea când încă existau dinozaurii cu școală în PSD, intrarea ei în politică a fost un șoc comparabil cumva cu ascensiunea Vioricăi. Fostă jurnalistă, poetă, cântăreață și divă de trust, Gabriela a avansat cu multă ambiție, chiar dacă mulți mustăceau pe la colțuri. Astăzi e primarul Bucureștiului. Mâine poate fi președintele României. Dacă nu credeați în minuni, Gabriela și Viorica sunt cele mai bune exemple că ele există. Și când te gândești că Vadim Tudor părea un candidat incredibil...

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG