Linkuri accesibilitate

Roșia Today: PSD lansează către politicienii Opoziției propunerea-memorandum „Guvernările trec, banii rămân” 


Spicuim din memorandumul PSD, interpretat și adnotat de Roșia Today- „Să se păstreze salariile si pensiile intacte indiferent chiar dacă vor fi  crize economice, războaie, cataclisme naturale, sau alte guverne Dăncilă.”
Spicuim din memorandumul PSD, interpretat și adnotat de Roșia Today- „Să se păstreze salariile si pensiile intacte indiferent chiar dacă vor fi  crize economice, războaie, cataclisme naturale, sau alte guverne Dăncilă.”

În timp ce alianța USR-Plus a inițiat un pact pentru alegeri anticipate, iar Klaus Iohannis a propus pactul Pro-Europa, iată că a venit rândul PSD să vină cu Pactul Bunăstării. Acesta s-ar traduce, după cum a declarat premierul Viorica Dăncilă, prin menținerea nivelului pensiilor și salariilor indiferent de cine va guverna țara în următorii ani.

Răspunsul Opoziției a fost tranșant: PSD a făcut deja un pact cu diavolul (recte clientela politică, baronii și infractorii), așa că ar trebui să plece de la Palatul Victoria cu sau fără moțiune de cenzură.

Pentru că nu se aștepta să primească atât de repede un răspuns tranșant la o propunere atât de „generoasă”, doamna Dăncilă a încropit peste noapte un nou memorandum adresat partidelor din Opoziție. Reporterii Roșia Today au reușit să obțină documentul în exclusivitate. Vi-l prezentăm în continuare.

MEMORANDUM

Noi, partidele parlamentare din România în frunte cu PSD, ne angajăm ca, indiferent cine va guverna țara în următorii 30 de ani, să respectăm întocmai cele de mai jos:

  • Să se păstreze salariile si pensiile intacte indiferent chiar dacă vor fi crize economice, războaie, cataclisme naturale, sau alte guverne Dăncilă.

  • Minimum o sută de români pe zi vor continua să plece din țară, să trimită bani la cei rămași acasă pentru a ajuta la creșterea constantă a PIB-ului.

  • Autostrada Unirii Iași-Tg. Mureș va rămâne promisiune electorală perpetuă, până va apărea transportul cu drone si moldovenii vor circula cu drone în loc de automobile.

  • Baronii locali rămân baroni locali, indiferent de partid. Ei sunt și vor rămâne stâlpii societății.

  • „Parandărătul” se menține între 10 și 30 la sută, dar nu mai puțin de 50.000 de euro pentru orice contract cu statul. În administrația locală lăsăm comisionul la latitudinea primarului, dar nu mai puțin de o vilă cu piscină la fiecare 50 de km asfaltați.

  • Dacă vor să scoată bani din țară ca și până acum, băncile și multinaționalele sunt obligate din punct de vedere moral să sprijine campaniile electorale indiferent de partid.

  • Pentru continuitate și păstrarea tradiției, odată cu schimbarea guvernării, noua Putere instalată la București va păstra vechea gardă în teritoriu, la care va adăuga nepoții, verișorii, unchii, mătușile și prietenii, până când toți românii vor deveni bugetari. Salariile funcționarilor din categoria ”clientelă politică” vor rămâne intacte sau vor crește, în cel mai bun caz.

  • La televizor, reprezentanții partidelor se vor bălăcări, certa și înjura ca și până acum, fără rușine.

  • Sprijinim statul de drept afară în fața UE și SUA și statul degeaba în interior.

  • Deviza sub care se va înscrie politica românească va fi: „Guvernările trec, banii rămân!”. Haideți că se poate!

Acesta este un text satiric, iar opiniile exprimate de autori nu coincid, nepărat, cu poziția Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG