Linkuri accesibilitate

Roșia Today: Rovana, prințesa socialistă a Europei


Rovana Plumb în Parlamentul European va aduce acel aer socialist proaspăt, specific județului Dâmbovița, județ cunoscut pentru dinamica, modernismul și deschiderea spre nou manifestate mai ales la mitingurile PSD, când în oraș se intra pe bază de parolă.

După alegerile europarlamentare, România a penetrat pur și simplu instituțiile europene: Dacian Cioloș este ditamai șeful de grup parlamentar minuscul în PE, iar madam Rovana Plumb este vicepreședinte al grupului socialiștilor.

Deci noi, românii, suntem în continuare pe felie cu socialismul: Rovana cu socialismul de stil vechi, iar Dacian cu socialismul de stil nou.

Romania - Roșia Today, generic 2019
Romania - Roșia Today, generic 2019

​Am intrat în posesia câtorva dintre propunerile pe care cei doi români, ajunși pe funcție acolo sus, vor să le facă Europei. Să le vedem!

În țară, doamna Rovana s-a remarcat ca fiind autoarea celebrei idei filozofice de mare anvergură, amplitudine și profunzime: „Liviu Dragnea, România e și țara ta!” Asta urla dumneaei cât o țineau bojocii la neuitatul miting de la Iași printre huiduieli și fluierături.

Prioritatea zero este acum, pentru doamna Plumb, să scrie mare, pe peluza din fața Parlamentului European următorul mesaj: „Liviu Dragnea, Europa e și țara ta!”

Poate se aduc și niște copilași din Teleorman, că tot au intrat în vacanța de vară, să caligrafieze cu corpușoarele lor gracile, cu spinările lor îndoite sub importanța și anvergura liderului cu mustață, acest mesaj simplu și vibrant. Exact cum scriau pionierii la 23 August, pe stadioanele patriei: Ceaușescu, Partidul, România.

Doamna Rovana s-a mai remarcat în țară și peste hotare ca posesoare a unor bolizi auto cu prețuri, consumuri și puteri imense, pe care îi înmatriculase în Bulgaria. Dar nu neapărat ca să păcălească statul român cu taxele de sute de milioane de lei vechi, ci mai mult ca să sublinieze ideea atât de europeană a „liberei circulații a mărfurilor, persoanelor și capitalurilor” mai ales între Bulgaria și Județul Dâmbovița, locul de baștină al Plumbului pesedist. Doamna Rovana, vicepreședintă de socialiști în PE, va propune ca toate mașinile din Europa să fie cu numere de Bulgaria. O idee pur socialistă, de altfel.

Doamna Plumb va mai propune ridicarea, undeva în fața unei instituții europene, a două mari statui: una reprezentând coafura dumneaei și alta reprezentând mustața lui Dragnea. Pesedista vrea să facă o subscripție publică prin care să adune pentru aceste statui de trei ori mai mulți bani decât a adunat Cioloș pentru Cumințenia Pământului.

De partea cealaltă, domnul Dacian Cioloș, a cărui soție are o firmă de mindfulness cu cifre de afaceri în creștere exponențială, va propune Uniunii Europene să subvenționeze deschiderea în România a celui mai mare combinat de mindfulness din lume. Să fie ceva cam cât era combinatul siderurugic de la Galați. Iar România să devină, pe bani europeni, cel mai mare producător și exportator de mindfulness bio din lume. Să fim la mindfulness, noi, românii, cum sunt nemții în industria auto a lumii: cei mai cei. Până la urmă, autostrăzile ca autostrăzile, se mai fac, dar nu murim fără ele. Dar dacă are tot românul mindfulness mult și de calitate în portbagaj când pleacă în minivacanță, nici nu-l mai interesează că stă la Fetești sau Comarnic cinșpe ore bară la bară. O să fie mai zen decât Budha.

Și tot domnul Cioloș va propune, de la înălțimea funcției dumisale de președinte al grupului de reînnoire a Europei, ca ideile Oanei Bogdan să devină realitate în politicile europene.

Oana Bogdan ne explica deunăzi cum strategiile noatre trebuie îndreptate nu spre obținerea creșterii economice, cât spre obținerea unei stări de bine a oamenilor. Domnul Cioloș va opera un upgrade la această idee și va propune ca program economic obținerea stării de foarte bine, nu doar de bine. Cu deschidere spre etapa finală în care economiile nu vor mai avea creșteri deloc, ci ne vom axa pe atingerea stării de „extraordinar de bine”, cu condiția să ne conectam cu forțele pozitive din univers pe baza mindfulness-ului. Treabă grea, dar merită încercat.

Așteptăm cu interes implementarea politicilor propuse de românii din PE, dar deocamdată ne-am dori o directivă europeană anti-țânțari și anti-caniculă că astea ne ne chinuie pe noi acuma.

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG