Linkuri accesibilitate

Roșia Today: Schimbarea la față și la cap a Vioricăi Dăncilă


 Viorica Dancilă
Viorica Dancilă

Parcă și greșelile gramaticale și de exprimare s-au împuținat. Încrederea în sine i-a crescut, discursul s-a umanizat, parcă și privirea a căpătat niște luminițe specifice lui homo sapiens.

​Vălul pe care i l-a ținut Liviu Dragnea pe ochi s-a dat la o parte și am văzut, ca la magie, o femeie normală în locul unui robot întors cu cheia. N-am fi bănuit vreodată că sub coafura forțată a Vioricăi pot exista idei personale, coerente. Faptul că le-am descoperit e o victorie la fel de mare precum scorul obținut de PSD-ALDE la europarlamentare.

E un semnal că nu suntem atât de idioți cum credeam. Se pare că, fără voia ei, doamna Dăncilă devenise simbolul prostiei politice românești. Așa a proiectat-o Dragnea, asta și-a dorit în jurul său. Totuși natura a învins dresura politică.

În timp ce Liviu Dragnea a câștigat ceva timp pentru el însuși, Viorica tocmai a primit o nouă viață. Una complet diferită, cu agendă de om cu statut important, nu de slujnică. Așa pare acum, cel puțin. Chiar depășește unele așteptări, comparativ cu ea „însuși” de acum o săptămână. Dacă ține ritmul, n-ar fi exclus să-i scape și o înjurătură cu ... PSD printre dinți, de la tribuna Parlamentului. Dar să n-o deochem.

Dacă va trece și examenele de la televiziunile de partid care s-o ia la mișto și s-o facă una cu pământul și va reuși să-și enerveze toți foștii mentori și profesori de comunicare, Viorica poate deveni primul caz reușit de pesedist recuperat și redat societății. Sunt o grămadă de șaormerii care caută vânzători onești, bine pregătiți, cu cv-uri convingătoare și respectați în Europa. Mult succes, Viorica!

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Europei Libere.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG