Linkuri accesibilitate

Roșia Today: Scrisoarea lui Liviu Dragnea către Viorica Vasilica Dăncilă 


Dragă Viorica,

Îți scriu aceste rânduri în speranța că ți le va citi cineva. Știu că ție nu-ți place. Nici mie. Dacă ne-ar fi plăcut, am fi fost profesori săraci. Bine, tu chiar ai fost.

Romania - Roșia Today, generic 2019
Romania - Roșia Today, generic 2019

Apropo, felicitări! Te descurci din ce în ce mai bine. Te-am văzut la Ateneu și la Strasbourg. Progresele tale sunt remarcabile. Țin minte că atunci când te-am luat de la Videle, unde lucrai în învățământ, spuneai doar „mama”. Ce vremuri! Și m-ai sunat din gara din Alexandria plânsă toată, că te-ai rătăcit în sala de așteptare. Uite că Dumnezeu le-a așezat pe toate cum trebuie. Ai ajuns respectată la Bruxelles, acum conduci Guvernul impecabil, fără să mă enervezi nici măcar un pic. Nici Mario, labradorul Irinei, nu e atât de cuminte ca tine. O să-ți fac cunoștință cu el. L-am luat cu noi, e toată ziua în ocean, n-are nici o grijă. Bine, el nici nu e premier ca tine.

Să nu uit, că tot eram la câini. Trimite un jandarm să-i mai scoată afară pe Codrin și pe Cătă Rădulescu. Mai mângâie-i și tu, dă-le atenție! Nu uitați să le schimbați apa, că nu vreau s-o ia razna până mă întorc. I-am mai avut turbați și abia i-am pus pe picioare.

Transmite-i lui Tudorel că sunt cu ochii pe el, deși nu-mi place să-l văd. Să grăbească puțin lucrurile, că nu l-am pus ministru pentru că-i frumos și deștept. Până mă întorc, vreau să fie liniște și rezolvat totul, evacuate piețele și presa cu banii la zi.

Pupă-l pe Călin din partea mea. Arată la fel de bine, deși mintea începe să-l lase. Mai trage și tu cu urechea să vezi dacă mai zice ceve de candidatura la prezidențiale. Ăsta n-o să se maturizeze niciodată. Se vede că a trăit doar la oraș! Nu are școala vieții, ca noi, nu e bătut de soare. L-am văzut la saună. Are tălpi de pianist, fără bătături, unghiile drepte. În fine, mă ocup eu de el când mă întorc.

Olguța mai e supărată? Spune-i să se liniștească. O să-l dăm jos pe neamț la alegeri, nu putem acum, că are și el spate. Ia-i un cadou frumos, zi-i că arată superb, fă-i și tu niște complimente gratuite, că nu te doare gura.

Hai, că mă cheamă Irina în piscină si mă duc s-o învăț să facă pluta. Când vin acasă, te învăț și pe tine să înoți în ape tulburi.

Te pup, ai grijă de țară,

Liviu

Podcast - 1989

XS
SM
MD
LG