Linkuri accesibilitate

Roșia Today: Simona Președinte!


Recordurile guvernării Dăncilă în fruntea Europei au fost umbrite de victoria lui Halep. Totuși să le trecem în revistă.

Vineri seară, la Ateneul din București, a avut loc o fastuoasă adunare care a marcat finalul celei mai glorioase perioade din istoria Uniunii Europene: primele șase luni ale acestui an, în care UE a fost cârmuită de guvernul Viorica Dăncilă.

Grupul Rosia Today
Grupul Rosia Today

La începutul anului descălecau, la festivitățile de preluare a șefiei europene de către români, domnul Donald Tusk. La final de mandat Dăncilă, la Ateneu n-a mai venit nici măcar un Klaus Iohannis sau un Călin Popescu Tăriceanu. Și nu s-a mai vorbit despre Duckadam. Putea și doamna Dăncilă, pentru simetrie, să-l amintească pe Costel Orac, un alt mare fotbalist, contemporan cu Duckadam, din păcate uitat pe nedrept.

Pătrunși de importanța momentului, gâtuiți de emoție, am vrut să marcăm și noi momentul, realizând un bilanț al celor șase luni în care România a „condus” UE. Am adunat aici bune și rele sau, cum zicea o vorbă a comuniștilor de dinainte de '89, „tovarăși, au existat însă și unele neajunsuri”.

1) Poate una dintre cele mai mari realizări ale jumătății de an tocmai încheiate este victoria în alegerile europarlamentare a PNL și mai ales a lui Rareș Bogdan. Mișcarea iubitorilor de batiste de mătase este recunoscătoare României. La aceste omagii se adaugă și omagiile producătorilor de cravate de mătase fistichii. Poate doar câțiva ciudați din partidul UKIP mai vin îmbrăcați în Parlamentul European ca marele patriot român ardelean Rareș Bogdan. Așadar, mulțumim Viorica Vasilica pentru că l-ați dat Europei pe Rareș Bogdan.

2) O altă mare realizare a mandatului ianuarie-iunie este faptul că PSD a reușit să piardă lamentabil alegerile din 26 mai. Doamna Viorica Vasilica l-a dat Europei pe semețul Rareș Bogdan și justiției pe Liviu Dragnea. Și dacă Dăncilă ne promitea asta la preluarea mandatului, nu am fi fost atât de optimiști s-o credem. Am fi spus că promite și ea, așa, ca în campania electorală.

3) În mandatul doamnei Dăncilă ziua a crescut foarte mult. În ianuarie se întuneca undeva la 5.00 PM, iar la final de iunie, la încheierea mandatului nostru, ziua crescuse până după ora 9.00 PM. Bravo Viorica Vasilica! La asta putem adăuga și scăderea cheltuielilor la întreținere. Păi, eu plăteam la căldură câte 4-500 de lei pe lună, în ianuarie, iar acum, în iunie, mi-a venit căldura zero lei. Din nou bravo, Viorica!

4) Ianis Hagi a fost cumpărat cu 8 milioane de euro de către Genk, după o altă reușită a Naționalei României de tineret, care a ajuns în semifinalele turneului final U21. Bravo guvernării Dăncilă! Dacă Valentin Ceaușescu a avut grijă de Steaua lui Hagi-tatăl, uite că Viorica a avut grijă de Ianis fiul.

5) Metroul din Drumul Taberei a realizat și în 2019 performanța cu care ne-a obișnuit. Va fi gata la anul.

6) Cristi Borcea mai are doi gemeni și ajunge astfel la un număr de nouă copii cu trei soții. Problema demografică e pe cale sa fie rezolvată.

7) Producția agricolă a atins noi recorduri. Pe Instagram am avut poze cu lanuri de rapiță și floarea-soarelui mai multe cu 285,6% față de aceeași perioadă a anului trecut.

8) În plan politic PSD a ajuns într-o situație deosebită: cu doar câteva luni înainte de alegerile prezidențiale, ei au o listă cu zeci de candidați posibili, de la Firea la Mircea Diaconu și de la Dăncilă la Fifor, toți cu șanse 3% să ia peste 2%. Niciodată, în cei 30 de ani de la Revoluție PSD nu a mai avut atâția prezidențiabili fără șansă simultan. Practic avem și record de candidați pesediști la hectar.

Lista poate continua, dar ne oprim aici fiindcă a câștigat Halep trofeul la Wimbledon și trebuie să sărbătorim o victorie adevărată fară contribuția niciunui politician. Bravo Simona.

PS Simona Președinte!

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG