Linkuri accesibilitate

Roșia Today: Vâlcov nu mai vrea tablouri


Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă
Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă

”Au venit la mine niște băieți deștepți de la multinaționalele cu petrol și gaze și de la bănci. Au scos dintr-o sacoșă de Mega Image trei tablouri originale de Monet, un memory-stick cu bitcoini și două lingouri din aur dentar, de 24 de karate, pe care să le primesc în nume personal, în locul taxei respective. Vreau să le spun doar atât: nu sunt de vânzare! Dacă voiau, într-adevăr, să scape de taxa pe lăcomie, s-ar fi interesat și ar fi aflat că nu-mi plac deloc picturile lui Claude Monet, bitcoini să-i dea lui Isărescu, iar aur dentar nu-mi trebuie, am dinți de zirconiu. Impresionismul francez mă lasă rece. Mi-ar fi plăcut mai degrabă două franțuzoaice fără prejudecăți, dar asta e, au ratat șansa. Locurile de la ANAF și CNAS s-au dat la două oltence fierbinți.”, ne-a declarat consilierul Vâlcov, între două ședințe la guvern.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, are de gând să le încurajeze pe femeile din țara vecină să aibă cât mai mulți copii, prin oferirea de facilități fiscale sau împrumuturi bancare parțial suportate de stat. La rândul ei, Viorica Dăncilă crede că sunt condiții bune ca și românii să pună umărul la creșterea natalității. ”Am mărit pensiile și salariile. Pensionarii tineri de 35-45 de ani, mai ales din servicii, poliție și armată, poate să facă copii pentru că are cu ce. Inclusiv eu, după ce-mi termin mandatul, o să-mi depun dosarul de pensionare și o să mă angajez moașă la o maternitate să ajut la facerea copiilor, pentru că România are nevoie de copii care să construiască autostrada Iași-Tg. Mureș și să plătească impozite, căci fără ei de unde am avea bani de pensii speciale? De asemenea, o să propun o lege de sprijinire a familiilor cu minim 7 copii, în sensul furnizării de vitamina D gratis, din bugetul tăiat de la servicii”, ne-a spus premierul Viorica Dăncilă înainte de a intra la coafor.

Partidele de opoziție au pregătit mii de amendamente la legea bugetului care se va discuta în parlament, în ideea de a pune bețe-n roate coaliției majoritare și de a amâna votul final. Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, ne-a spus: ” Ca de fiecare dată opoziția va avea din partea noastră toată înțelegerea. Dacă nu au priceput mesajul meu când le-am arătat degetele mijlocii de la tribună, înseamnă că la dezbaterile pe buget va trebui să vin direct fără pantaloni, ca să-mi arăt interesul, respectul si deschiderea fată de amendamentele lor. Deci, la revedere si altă întrebare!...”

După victoria echipei de tenis a României în meciul cu Cehia din FedCup, primarul general Gabriela Vrânceanu Firea a declarat că nu-l înțelege pe Emil Boc de ce s-a băgat în galerie să bată toba și să culeagă voturi. Gabriela Firea a declarat că la următorul meci al fetelor va fi și ea în tribună cu o tobă. Ea speră că suporterii francezi nu o vor fluiera cum au fluierat-o pe Arena Națională anul trecut oamenii puși de Dragnea în mod special să facă acest lucru.

XS
SM
MD
LG