Linkuri accesibilitate

Roșia Today. Viorica Dăncilă: “PSD renaște din propria-i cătușă, scuzați, cenușă.”


În PSD a început sezonul decapitărilor sau, gospodărește vorbind, asistăm la curățenia de primăvară, amânată cu o lună, două.

Îi înțelegem cumva și pe ei, cu întârzierea asta. Dragnea este la pârnaie de-o lună, veți spune. Da, așa este, dar doamna de fier de călcat a politicii românești, Viorica Vasilica Dăncilă, nu s-a putut apuca de spălat perdeluțele pe scara de bloc a social-democrației dintr-un motiv simplu: dumneaei conducea Europa în perioada asta.

​Ați notat, da? Doamna Dăncilă a condus, între 1 ianuarie și 1 iulie Uniunea Europeană. Om responsabil cum o știm, nu putea lăsa volanul Europei ca să dea cu mopul prin ograda de acasă. Dar de-acum, gata!

Miercuri seară a avut loc la vila Lac un CEx informal. Dumnezeule, cum sună asta! Când este CEx informal? E la fel ca la sex informal? O fi mai mișto sexul formal decât sexul informal? Uite că nu ne-am pus niciodată această existențială întrebare. Deci miercuri seară a avut loc la vila lac ceva informal. Apropo, cine a adus fursecurile? S-o fi servit și brânză cu roșii? Că pentru icre negre cu vodcă era prea cald.

Revenind la fondul problemei, reținem că la acest CEx informal Șerban Nicolae a zburat de la șefia grupului PSD din Senat, iar Robert Negoiță a fost suspendat din partid pentru șase luni. Puneți-vă o cravată de mătase la treningul ăla bun, că începe circul în PSD. Codrin Ștefănescu a sărit în apărarea lui Nicolae, așa cum sărise în apărarea lui Dragnea.

Din câte ne dăm seama a fost un CEx informal fără neprotejat. De fapt a fost CEx foarte dur. Urmează, cel mai probabil, o perioadă de epurări. Mi-amintește de Marea Epurare din decembrie 1989, când tânăra speranță de șaizeci de ani a politicii românești, Ion Iliescu, a înlocuit eșalonul unu cu eșalonul doi al partidului. De asta cred că ar fi bine ca nea Nelu să revină în partid. Chiar are experiență la schimbat generațiile.

E posibil să-l vedem din nou pe nea Nelu la Televizune, pozându-se pe lângă Ion Caramitru, Dinescu sau Roman. Poate iese la ceas de seară să citească și o proclamație a Frontului Salvării PSD-ului. Iar, „cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă” în noua conducere, Ion Iliescu.

Nu știm exact dacă cea mai celebră „cârpă kaghebistă” din istoria recentă a României își va părăsi confortul căminului ca să participe la mișcările masive de cadre din PSD, dar important este că oamenii au început să se mazilească unii pe alții. Vechea gardă este căsăpită de o gardă cam la fel de veche și cu fix aceleași obiceiuri. Viorica va ieși cu scalpul lui Șerban Nicolae în balcon la Universitate să ne arate că aripa frumoasă și liberă din PSD a învins. Ar ieși ea și cu scalpul unui Robert Negoiță sau Codrin Ștefănescu, dar lipsa de păr îi face nesemnificativi ca trofee cinegetice.

Ni s-a spus că, după doi ani de guvernare iresponsabilă a PSD, vom asista cât de curând la tăieri masive de salarii. Deocamdată băieții se taie între ei și abia după ce termină o să aibă timp să vadă și dezastrul de cheltuieli și împrumuturi pe care și-au clădit frumoasa guvernare. Hai că-i bine! The show must go on.

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG