Linkuri accesibilitate

Mesaj RO-Alert pentru zona de nord a judeţului Tulcea privind posibila cădere a unor obiecte


După ce în județul Tulcea au căzut primele bucăți de drone folosite în războiul din Ucraina, în 2023, autoritățile au construit adăposturi pentru populație.
După ce în județul Tulcea au căzut primele bucăți de drone folosite în războiul din Ucraina, în 2023, autoritățile au construit adăposturi pentru populație.

Autoritățile au emis în noaptea de joi spre vineri un mesaj RO-Alert pentru zona de nord a județului Tulcea. Cetățenii au fost informați că există posibilitatea căderii unor obiecte, după ce radarele armatei au identificat drone care se apropiau de teritoriul României.

„În cursul nopţii trecute, la ora 01:00, a fost emis un mesaj RO-Alert pentru zona de Nord a judeţului Tulcea prin care populaţia a fost informată ca există posibilitatea căderii unor obiecte pe teritoriul naţional. Acest mesaj a fost emis după ce structurile cu rol de apărare din cadrul MApN au identificat drone care se apropiau de teritoriul naţional”, a anunţat vineri dimineaţă Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Delta.

Potrivit ISU Delta, nu au fost înregistrate apeluri la numărul unic de urgenţă 112.

Potrivit ISU, localităţile din judeţul Tulcea în care a fost emis mesajul ro-alert sunt: Jijila, Grindu, Văcăreni, Luncaviţa, Isaccea, Niculiţel, Somova, Tulcea, Ceatalchioi, Nufăru, Frecăţei, Hamcearca, Maliuc, Pardina, Chilia Veche, C. A. Rosetti, Sulina.

Nordul județului Tulcea este în mod frecvent vizat de mesaje RO-Alert declanșate de atacurile rusești cu drone asupra instalațiilor portuare ucrainene de pe fluviul Dunărea.

Autoritățile române au identificat în mai multe rânduri resturi de drone folosite de Rusia căzute pe teritoriul județului.

Cel mai recent, pe 20 august, specialiști ai MApN au ridicat fragmente de dronă căzute la finalul lunii iulie pe malul românesc al Dunării, după atacurile rusești asupra infrastructurii portuare din Ucraina.

NATO a transmis în aceeași perioadă că nu are indicii că găsirea restului de dronă rusească pe teritoriul României – țară membră a Alianței Nord-Atlantice – ar fi rezultatul unui atac intenționat al Rusiei asupra teritoriului aliat.

Știre în curs de actualizare.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG