Linkuri accesibilitate

Vicele PSD, Robert Negoiță: ”PSD trebuie să plece azi de la guvernare, la conducerea PSD e o gașcă ticăloasă”


Mai mulți lideri PSD îi cer lui Liviu Dragnea să își dea demisia din fruntea partidului după eșecul de la europarlamentare.
Mai mulți lideri PSD îi cer lui Liviu Dragnea să își dea demisia din fruntea partidului după eșecul de la europarlamentare.

Vicepreședintele PSD, Robert Negoiță, susține, într-o declarație pentru Europa Liberă, că partidul ar trebui să renunțe astăzi la guvernare. Acesta spune că Liviu Dragnea și Carmen Dan au adus grave prejudicii de imagine României, iar partidul este acaparat de o ”gașcă ticăloasă”.

La o zi după pierderea alegerilor europarlamentare, Robert Negoiță cere colegilor din PSD să renunțe la guvernare.

În opinia mea nu există altă soluție realistă decât plecarea de la guvernare. La ora asta PSD ar trebui să iasă de la guvernare azi, azi ar trebui să anunțe că nu are ce căuta la guvernare. Am spus nu au ce căuta la guvernare pentru că eu nu am fost la guvernare niciodată”, a spus Robert Negoiță pentru Europa Liberă.

Vicepreședintele PSD susține că principalii vinovați de situația în care a ajuns partidul sunt Liviu Dragnea și cei din jurul său.

Carmen Dan și Liviu Dragnea au adus prejudicii de imagine României. PSD astăzi e acaparat de o gașcă și această gașcă e din ce în ce mai ticăloasă. Mă refer la toți cei care conduc de facto acest partid”, este poziția lui Negoiță.

Acesta spune că tema justiției promovată de PSD a făcut mult rău partidului.

„Ce se întâmplă în PSD la ora asta, ce se întâmplă de câțiva ani, e profund în neregulă, iar faptul că cetățenii au ajuns să conștietizeze acest aspect și să îl sancționeze nu face decât să mă bucure. Mă bucur că trăiesc într-o țară care se normalizează, era profund în neregulă, ca un astfel mod de a conduce să nu fie sancționat. Nu poate decât să fie o bucurie pentru mine, cei care sunt ticăloși nu trebuie să fie încurajați în ticăloșenia lor. Tema justiției a făcut rău României, mă deranjează că această temă a justiției, în care a început să scadă percepția despre justiție, s-au făcut multe greșeli și asta nu numai de unii. S-a greșit destul de mult”, a declarat Negoiță.

Acesta a reamintit că s-a aflat printre semnatarii scrisorii de anul trecut în care mai mulți lideri PSD i-au cerut lui Liviu Dragnea să renunțe la funcția de președinte al partidului. El crede că Dragnea și alții din conducerea partidului se vor agăța de funcții.

„Nu poți să ai rezultate bune când ai o activitate profund greșită. Trebuia să plece Dragnea, nu am așteptări. Sunt anumiți indivizi care nu au minimă onoare, decență, care să înțeleagă că la un moment dat e timpul să faci un pas în spate și să te duci în istorie. Se agață, tragi de ei, îi împingi afară, se agață de clanța ușii, de balustradă, nu se lasă duși”, a descries Negoiță situația din PSD.

Robert Negoiță, Marian Oprișan și Gabriela Firea se numără printre liderii care i-au cerut până în acest moment lui Liviu Dragnea să plece din fruntea partidului după eșecul de la europarlamentare. Președintele PSD a refuzat aseară să își predea mandatul după scorul din alegeri, spunând că va lua o decizie în cadrul Comitetului Executiv al PSD.

Într-o ședință informală, Liviu Dragnea le-a cerut colegilor să aibă răbdare până se pronunță instanța în cazul dosarului privind angajările fictive. În prima instanță, Dragnea a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare.

  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG