Linkuri accesibilitate

Românca cu Covid din Grecia a ajuns în Creta cu o cursă charter spre Heraklion


Creta, Grecia

Cetăţeanul român confirmat cu noul coronavirus în Grecia a sosit în Creta pe 1 iulie cu o cursă charter directă pe ruta Bucureşti - Heraklion.

În urma solicitării Ambasadei României la Atena de clarificare a circumstanţelor cazului, autorităţile elene au transmis că cetăţeanul român, o femeie, a ajuns în Creta pe 1 iulie şi nu 2 iulie, aşa cum comunicaseră iniţial aceleaşi autorităţi elene, cu o cursă charter directă pe ruta Bucureşti - Heraklion.

De asemenea, conform informaţiilor transmise de autorităţile elene, femeia a fost transferată în unitatea hotelieră special destinată în care îşi va face carantina împreună cu un membru al familiei.

„Starea persoanei infectate este bună, aceasta beneficiind de monitorizare medicală", precizează, duminică, MAE.

Ambasada României la Atena este în dialog cu cei doi români, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile statului de reşedinţă în contextul pandemiei de COVID-19, transmite sursa citată.

MAE reaminteşte că a transmis şi transmite informaţiile relevante în acest caz în strictă conformitate cu elementele comunicate la rândul lor de autorităţile greceşti.

În context, Ministerul Afacerilor Externe arată că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena - 00302106774035 şi Consulatului General al României de la Salonic - 00302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români, care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă - 00306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic - 00306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet https://www.mae.ro/node/51914, http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urșii din România, veșnic vinovați de toate relele
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:11:04 0:00
XS
SM
MD
LG