Linkuri accesibilitate

109 români repatriați din Italia și aduși în țară luni seară


109 români vor fi repatriați și aduși în țară luni seară, din Veneția, Italia, cu o cursă charter, operată de o companie privată, anunță autoritățile.

Cetățenii români, nerezidenți, sunt din categoria lucrătorilor sezonieri, afectați de restrângerea drastică a activităților economice în care erau angrenați în Italia, precum și din cea a cetățenilor români care se află în Italia în situații deosebite, fără posibilități reale de a rămâne pe teritoriul Italiei, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Ministerul Afacerilor Externe reînnoiește apelurile privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut necesare și recomandarea ca turiștii sau cetățenii români aflați temporar în străinătate să revină de urgență în țară.

MAE face apel și la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate să respecte recomandările autorităților și le amintește acestora că deplasările către România nu sunt recomandate.

„Aceste deplasări pot fi afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța celor de acasă”, transmite GCS.

XS
SM
MD
LG