Linkuri accesibilitate

România își începe președinția pe o notă glamouroasă 


Izabela Chencian, secretar general al Senatului, și Silvia Mihalcea (dreapta), secretar general al Camerei Deputaților
Izabela Chencian, secretar general al Senatului, și Silvia Mihalcea (dreapta), secretar general al Camerei Deputaților

Ca în fiecare an, are loc, coincizând cu începutul președinției UE a României, luni 28 ianuarie, Conferința Secretarilor Generali ai Parlamentelor Europene.

Luni la Viena, așadar, în fața reprezentanților celorlalte 27 de parlamente din UE, vor expune acolo "Dimensiunea Parlamentară a Președinției Române a Consiliului UE" următoarele doamne:

— Silvia Mihalcea, Secretară Generală a Camerei Deputaţilor;

— Izabela Chencian, Secretară Generală a Senatului.

Nu e vreun cancan aici, doar informații tehnice. Nici măcar nu intrăm în detalii cum ar fi că prima, Silvia Mihalcea (dreapta în foto), s-a remarcat până acum doar prin faptul că a fost acompaniatoarea secretarului general al PSD Marian Neacșu la nunta feciorului lui Dragnea, sau că mai e cunoscută drept "fata lui Hrebenciuc” (“fata” nu în sens de “fiică”, desigur).

Iar cealaltă? Secretara Senatului? Ei bine, despre ea am aflat de la senatorul Vlad Alexandrescu, în momentul când, în luna august, s-a scos sistemul de vot electronic din Senat:

Cât credeţi că poate să dureze ca firma contractoare să schimbe nişte aparate pentru instituţia care decide legile în ţara asta să schimbe nişte aparate? 5+6 = 11 săptămâni! Cinci săptămâni a durat vacanţa de vară şi taman acum trebuia schimbate. Incredibil!

Doamna Secretar General a Senatului Izabela Chencian ne spune în Biroul Permanent că va mai dura 6 săptămâni.

- "Firma cu care am contractat lucrările ne-a anunțat că nu sunt disponibile consolele de vot și va mai dura până vor fi livrate."

- "Și cum va afla cetățeanul cum a votat la fiecare lege senatorul trimis de el în Parlament?", o întreb eu.

- "Nu știu, să sune să-l întrebe!".

Acesta a fost răspunsul ei, Secretar General al Senatului şi fost şef al consilierilor PSD de la grupul parlamentar PSD”, a scris atunci contrariat Vlad Alexandrescu.

Dar iată că cele două au mers la Viena să prezinte "Dimensiunea Parlamentară a Președinției Române a Consiliului UE". Măcar văd europenii că avem femei în funcții de înaltă răspundere, inclusiv cea din fruntea guvernului.

XS
SM
MD
LG