Linkuri accesibilitate

România are un nou ambasador în China. Cine este Dan-Horia Maxim


Dan Horia Maxim a fost numit ambasador la propunerea Ministerul Afacerilor Externe

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pntru acreditarea lui Dan-Horia Maxim în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Populară Chineză, cu reşedinţa la Beijing, a informat Administraţia Prezidenţială.


Dan Horia Maxim a fost propus de Ministerul Afacerilor Externe în luna mai, atunci când MAE a propus și oamenii pentru şefia misiunilor diplomatice din Franţa şi Egipt.

Dan-Horia Maxim ocupă, din 2022, funcţia de expert naţional detaşat responsabil pentru relaţiile comerciale dintre Uniunea Europeană şi regiunea Asiei de Sud din cadrul Comisiei Europene - Directoratul General pentru Comerţ.

În perioada 2014 - 2022 a exercitat funcţia de şef al Secţiei comerţ din cadrul Reprezentanţei Permanente a României la Uniunea Europeană.

El a ocupat funcţia de preşedinte al Comitetului de Politică Comercială (CPC) în formatul supleanţilor şi vicepreşedinte CPC în formatul titularilor din cadrul Consiliului Uniunii Europene pe perioada Preşedinţiei României a Consiliului UE (ianuarie - iunie 2019) în cadrul Reprezentanţei Permanente a României la UE.

Potrivit CV-ului, Maxim a fost director în cadrul Direcţiei Relaţii Bilaterale Europa şi Asia Centrală, Departamentul de Comerţ Exterior şi Relaţii Internaţionale din Ministerul Economiei (2013 - 2014).

Preşedintele Iohannis a semnat luni şi decretul privind acreditarea Iuliei Pataki, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Federală Democrată a Etiopiei, cu reşedinţa la Addis Abeba, şi în calitate de ambasador nerezident al României în Republica Somalia.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG