Linkuri accesibilitate

România, coronavirus: Încă 6 decese. Total: 92


Romania- coronavirus generic

Încă șase decese din cauza COVID-19 au fost raportate miercuri seară de autorități. Totalul lor ajunge, astfel, la 92, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Deces 92 - Femeie de 78 ani, din municipiul București. Internata pe 18 martie la secția de ortopedie a Spitalului Universitar de Urgență București, la secția de ortopedie, pentru o fractură trohanteriana (masivul trohanterian face parte din sistemul osos și este localizat la extremitatea de sus a femurului - n.r.).

Se confirmă pe 29 martie de infecție cu COVID-19 și este transferată pe 29 martie la spitalul Colentina. Moare pe 31 martie.

Antecedente personale patologice: boală cardiovasculară, diabet, boala neuro musculară, boală pulmonară cronică.

Deces 91 - Bărbat de 70 ani, din municipiul București. Internat pe 29 martie la Spitalul Universitar de Urgență Bucuresti, la secția de Nefrologie pentru dializă, pacientul fiind dializat cronic. Debut de simptome respiratorii în aceeași zi, i se recoltează probe, confirmate a doua zi, pe 30 martie. Pacientul este transferat în aceeași zi la spitalul Victor Babeș dar moare pe drum, în salvare.

Deces 90 - Femeie, 77 de ani din județul Covasna, internată pe 18 martie la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe, la terapie intensivă.

Îi sunt recoltate probe biologice pentru COVID-19 pe 26 martie, confirmată pozitiv peste două zile, pe 28 martie.

A murit peste alte două zile, pe 30 martie.

Comorbidități: Mielită cervicală, tetraplegie.

Deces 89 - Femeie, 66 ani, din București, internată pe 24 martie la spitalul „Bagdasar Arseni” pentru lipotimie cu traumatism minor.

Transferată pe 25 martie la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș.

Îi sunt recoltate probe pentru COVID-19 pe 25 martie și este confirmată infectarea pe 28 martie.

A doua zi, pe 29 martie, moare.

Comorbidități: boală cardiovasculară, hipertensiune arterială, schizofrenie.

Deces 88 - Bărbat de 72 de ani din Suceava, cu domiciliul în Botoșani dar internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava pe 14 martie la secția de medicină internă.

Îi sunt recoltate probe pentru COVID-19 pe 25 martie și este confirmată infectarea pe 31 martie. În aceeași zi moare.

Afecțiuni asociate: cardiace și BPOC - boală pulmonară obstructivă cronică.

Decesul a fost atribuit județului Suceava întrucât expunerea este în acest județ.

Deces 87 - Bărbat de 77 de ani din județul Bistrița Năsăud, internat pe 22 martie la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, la secția de Boli Interne, cu diagnosticul BPOC acutizat (boală pulmonară obstructivă cronică), cardiomiopatie dilatativă, cardiopatie ischemică cronică, fibrilație atrială cu alura rapidă, insuficiență cardiacă congestivă stadiul III, extrasistole ventriculare, pneumonie interstițial, pleurezie mica închisă dreapta, hipertrofie de prostată, insuficiență renală stadiul III.

I-au fost recoltate probe biologice pentru COVID -19 pe 24 martie.

A fost externat pe 30 martie, înainte să primească rezultatul pentru COVID-19. Pe biletul de externare este precizat: evoluție favorabilă sub tratament, recomandare de continuare a tratamentului.

Confirmat cu COVID -19 la o zi de la externare, pe 31 martie, probă lucrată în laboratorul IRO Cluj.

A murit în aceeași zi, pe 31 martie, acasă.


Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG