Linkuri accesibilitate

România nu și-a dat acordul pentru investițiile derulate de Ungaria în Transilvania


Romania- Orban government- Bogdan Aurescu- Ministry of Foreign Affairs

”România e alături de toți cetățenii Republicii Moldova indiferent de etnie când e nevoie, e un gest uman, de solidaritate”, a declarat ministrul de Externe, Bogdan Aurescu într-un scurt interviu pentru G4Media.ro. Întors de la Chișinău, unde a însoțit echipa de 52 de români care vor ajuta medicii moldoveni în lupta cu coronavirusul, ministrul de Externe a precizat că le-a transmis oficialilor locali că reformele pro-europene întârzie.

Aurescu vorbește în interviu și despre „tenta provocatoare” a comentariilor făcute de omologul său ungar, Peter Szijjarto, față de ambasadorul român la Budapesta. Șeful diplomației de la București precizează că România nu și-a dat acordul pentru programul de investiții derulat de Ungaria în Transilvania și că poate fi discutat dacă acest program înalcă prevederile din Tratatul UE în privința compatibilității cu piața internă a ajutoarelor de stat.

În ce privește reacția UE la criza provocată de coronavirus, ministrul român de Externe spune că, în ciuda unui start lent, ”mașinăria” s-a pus în mișcare și a început să ia decizii majore pentru susținerea statelor membre.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG