Linkuri accesibilitate

Românii infectați de coronavirus sunt în stare bună


În România erau confirmate duminică 13 cazuri de COVID-19.

Secretarul de stat în ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că toți pacienții din România, internați pentru infecție cu coronavirus, sunt stabili.

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății a vizitat duminică dimineață Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, unde a verificat cum funcționează laboratorul pentru depistarea şi testarea pentru coronavirus.

„Am mers în locurile de izolare, informare asupra pacientului izolat care este într-o stare destul de bună. În acest moment rămân doar precauțiile cu bolile lui concomitente. Sunt suficiente paturi, sunt suficiente teste, spitalul de Boli Infecțioase din Iaşi este pregătit. Suntem pregătiți şi pentru etapa primă în care suntem acum, scenariu până la 25 de cazuri, şi după această etapă. Capacitatea de testare este în funcțiune şi este suficientă. Vom mai achiziționa şi pentru spitalul de aici încă un aparat PCR pentru a creşte capacitatea de testare pentru tot ce înseamnă zona Moldovei", a declarat duminică Nelu Tătaru, conform Mediafax.

„Starea celorlalți pacienți este stabilă, pacientul de la Hunedoara care se află la Timişoara este într-o stare stabilă, afebril, pacientul de aici de la Iaşi care e din Suceava e în stare stabilă, pacientul de la Maramureş care se află la Cluj e stabil, pacientul de la Galaţi a ajuns aseară la Matei Balş cu simptomatologie în remisiune. Şi acolo e un caz deosebit având în vedere patologia concomitentă şi importantă precum şi vârsta pacientului, iar în cazul pacientului din Bucureşti se fac teste inclusiv pentru transmiterea materiei fecale", a mai declarat Tătăru.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG