Linkuri accesibilitate

Românii, la plimbare în parcuri și la grătar. Raed Arafat: Virusul nu se vede!


În pact, sfidând coronavirusul

Raed Arafat, secretar de stat în MAI și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, a transmis, sâmbătă, un mesaj de avertisment celor care au ieșit la plimbare și grătar, refuzând astfel să respecte recomandările de izolare și distanțare socială. Arafat îndeamnă la evitarea "la maxim" a activităţilor care nu sunt esenţiale

"Mai multe persoane au sunat să spună că sunt prea mulţi care au ieşit la plimbare şi la grătare, fiind vremea frumoasă. În această perioadă rămânerea acasă şi evitarea activităţilor care pot să vă expună şi să expună familiile voastre este extrem de importantă", a scris Raed Arafat pe Facebook.

Arafat spune că "virusul nu se vede, nu se simte şi nu are gust ca să poată fi evitat".

"Acesta se evită numai prin măsurile de izolare şi distanţare socială. Evitaţi expunerea persoanelor vârstnice din familiile dumneavoastră la acest risc printr-un comportament responsabil. Vă rog mult, evitaţi la maxim activităţile care nu sunt esenţiale în aceasta perioadă!", a adăugat şeful DSU.

Și Poliția a luat atitudine față de lipsa de responsabilitate a bucureștenilor, după ce a constat că parcurile sunt pline de oameni, inclusiv de vârsta a treia. În parcul Herăstrău, de exemplu, poliția i-a îndemnat pe plimbăreți să se ducă acasă.

„Când #staiacasă rămâne doar la nivelul de hashtag. Păcat!”, a scris Poliția Română pe Facebook, publicând și mai multe imagini cu grupuri de oameni ieșiți în parc.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Campionatul mondial al câinilor de salvare
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:54 0:00
XS
SM
MD
LG