Linkuri accesibilitate

România a depășit pragul de un milion de persoane vaccinate


Ținta României este de a vaccina 10,4 milioane de români până la finalul lunii septembrie
Ținta României este de a vaccina 10,4 milioane de români până la finalul lunii septembrie

Românul cu numărul 1 milion care a primit vaccinul împotriva Covid-19 a fost imunizat miercuri la ora 11:30 la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

La imunizarea acestuia a participat și premierul Florin Cîțu care a promis ulterior că „lucrurile vor merge mult mai repede de acum încolo”.

Un moment la care în 27 decembrie ne uitam și voiam să vină cât mai repede. A venit. Am ajuns la persoana vaccinată cu numărul un milion. Veți vedea că lucrurile vor merge mult mai repede de acum încolo. Ținta era să avem aproape un milion până la sfârșitul lunii martie. Doar în martie o să primim 2,6 milioane de doze, ceea ce înseamnă că vom putea porni cu faza a treia. (...). Rămâne în continuare ținta de a avea 10,4 milioane de români vaccinați la sfârșitul lui septembrie”, a spus Florin Cîțu.

Comitetul naţional pentru vaccinarea anti-COVID a informat, marţi seara, că de la debutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 1.603.179 de doze unui număr de 983.997 de persoane, dintre care 364.814 cu o doză, iar 619.183 – şi cu doza a doua. De la începutul imunizării, s-au înregistrat 5.587 de reacţii adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca.

XS
SM
MD
LG