Linkuri accesibilitate

De azi, românii din diaspora se pot înregistra pentru votul în secții sau votul prin corespondență


Autoritatea Electorală Permanentă anunță că, de duminică, ora 12:00, alegătorii din diaspora se pot înscrie pentru votul în secții sau votul prin corespondență. Termenul limită pentru înscriere este 11 septembrie.

Înregistrarea se face online la adresa www.votstrainatate.ro

Potrivit AEP, pentru alegătorii care optează pentru votul în secție, o secție de votare poate fi înființată la cererea a minimum 100 de cetățeni din aceeași localitate sau dintr-un grup de localități.

„Alegătorul care dorește să se înscrie pentru votul prin corespondență trebuie să completeze un formular on-line, în care să menționeze numele, prenumele, codul numeric personal, adresa de domiciliu sau reşedinţă, adresa de e-mail, precum şi opţiunea de transmitere în ţară sau la reprezentanţa diplomatică a votului exprimat prin corespondenţă. La acest formular, alegătorul trebuie să anexeze copia scanată sau fotografia actului de identitate şi a documentului care dovedeşte dreptul de şedere, eliberat de autorităţile străine. Lista documentelor care dovedesc dreptul de ședere în străinătate este cuprinsă în Ordinul 500/2016 privind documentele care atestă reședința în străinătate în vederea exercitării dreptului de vot la alegerile parlamentare din anul 2016”, mai arată AEP.

La finalul procedurii online, alegătorul va primi un email de confirmare pentru a închide înregistrarea. Fără pasul confirmării per email, înscrierea nu este valabilă. Apoi, AEP va valida înscrierea în termen de 5 zile.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG