Linkuri accesibilitate

Roșia Today.Dacian Cioloș „Recunosc, port căști, dar cu muzică, doar să nu-l aud pe Dan Barna cum se smiorcăie de eșecul din alegeri”


Nici nu se terminase bine iureșul în care mulți dintre useriști amenințau să voteze cu Dăncilă în turul II, că, hop, a înflorit scandalul despre Iohannis, care cică ar fi venit cu o cască în ureche la conferința de presă. Bine, între timp s-a lămurit că nu avea nici un fel de cască.

Dar circul de tip „cu cască, fără cască” a apucat să ne ocupe televizoarele, Facebook-ul și viețile. Gestica lui Klaus, care a arătat ambele urechi, apoi a insinuat că ar putea avea o cască sub țeastă, a fost de mare efect. Practic, prin fandarea asta destul de abilă, robotul neamț și-a făcut planul la umor și spontaneitate pentru următorii 5 ani. A fost bun! Și, neobișnuit, pe fază!

În acest timp, doamna Firea se apuca să-l beștelească pe Klaus pe Facebook. După ce treaba s-a dovedit un fake grosolan, făcut de un pechinez, care abia învățase Photoshop, doamna primar a șters postarea. Probabil i s-a suflat în cască. Noi am aflat, pe surse, reacțiile diverșilor actori politici la știrea cu Iohannis purtând cască.

Viorica Dăncilă s-a rățoit la candidatul PNL: “Deci, așadar, precum v-am zis, și eu port cască atunci când merg la coafor. Am chiar o cască foarte personalizată, care mi-o pune coafeza în deasupra capului ca să mi se iasă freza aceea de pavian, cum frumos a spus domnul Cristian Tudor Popescu, acest hair-stilist fără păr. Dar îmi respect adversarii politici și poporul, așa că nu cred că o să vin la conferința de presă cu acea cască mare de la coafor. Eu le transmit românilor clar: orice om îi e frică de cască, mai ales dacă e la Iohannis. Eu nu am nevoie să-mi sufle cineva în cască. Mie îmi scriu oamenii pe foi exact ce trebuie să spun și eu citesc de acolo, nu ca alde Iohannis.”

Călin Popescu Tăriceanu: “Și eu port cască atunci când merg cu motocicleta, dar a mea e mai frumoasă și chiar nu mai aud nimic prin ea.”

Ion Iliescu: “Nu cred că este așa grav să faci politică pe bază de cască. Eu de exemplu, când i-am chemat pe mineri, toți aveau cască. Și a fost o mișcare politică foarte bună, mai dă-i încolo și pe legionarii ăia din Piața Universității! Doar că eu am plusat cu castile abia după ce am câștigat alegerile, nu înainte, ca Iohannis.”

Petre Roman: “Dacă ar fi să folosesc o cască, aș avea mare grijă să am părul bine vopsit în cel mai închis negru, ca să nu se observe casca.”

Ludovic Orban: “Domnul președinte Iohannis mai poartă uneori cască, dar numai ca să asculte cum cânt eu superb la mandolină sau chitară. Iar eu, ca prim ministru nu o să port niciodată o cască, să-mi spună cineva ce și cum să fac. Eu cânt mereu după partitura pe care o am în cap. Sau cânt după ureche. Uneori după ureche și guvernez, dar niciodată cu cască.”

Dacian Cioloș: “Eu, recunosc, port niște căști în urechi, dar cu muzică ca să nu-l mai aud pe Dan Barna cum se smiorcăie peste tot după eșecul răsunător din alegeri.”

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG