Linkuri accesibilitate

Rosia Today. Elena Udrea: „În Costa Rica, lumea o urăște pe Kovesi”


Elena Udrea în perioada în care se ducea pentru audieri la DNA, 20 October 2017.

Un interviu sincer cu Elena Udrea, la o piscină cochetă sub palmieri, la numai o zi de la primirea veștii că Laura Codruța Kovesi are probleme cu legea.

Roșia Today: Doamna Udrea, cum ați primit vestea că Laura Codruța Kovesi urmează să fie anchetată pentru abuz în serviciu și primire de foloase necuvenite?

Elena Udrea: Abuz în servicii poate vreți să spuneți (râde). Cum să o primesc? Ca pe ceva normal. Știam că normalitatea se va întoarce în țara asta mai devreme sau mai târziu. Din fericire, s-a întors destul de devreme, chiar dacă timpul trece altfel pentru un refugiat politic, cum am fost eu. Un an sau doi departe de țară și de valorile pe care le-am cultivat și pentru care am trudit fac cât o viață de om.

R.T.: Încă mai aveți traume din perioada când vă ascundeați, să zicem așa?

E.U.: N-aș vrea să mă victimizez, nu e natura mea. Sunt o luptătoare, provin dintr-o familie veche de gladiatori din județul Buzău, unde zilnic se băteau femeile cu bărbații, femeile cu copiii, copiii cu animalele, animalele între ele. La cinci ani, pe mine m-au dat la sapă, deși eu îmi doream la balet. Asta m-a ajutat să mă descurc printre străini. În Costa Rica am supreviețuit datorită cunoștințelor de-acasă. Ele îmi trimiteau bani.

R.T.: Bine că îi aveați și nu ați fost nevoită să vă angajați, să o luați de la început.

E.U.: Credeți că e ușor să trăiești printre străini, pe alt continent, cu 15.000 de euro pe lună? Să ai genți Furla de 20.000 de euro bucata și să nu te recunoască nimeni pe stradă? Să fii redus la zero, să nu-și dea nimeni seama ce pantofi ai în picioare? Nu știu dacă vă dați seama prin ce dramă am trecut. Referitor la angajare, să știți că m-a bătut gândul. Am mai spus asta și în interviul cu băiatul de Gazeta Sporturilor, că am luat legătura cu președintele țării.

R.T.: Din păcate, nu ați dat atunci foarte multe detalii. Ce i-ați spus președintelui?

E.U.: I-am spus cine sunt și ce pot să fac. I-am prezentat CV-ul meu și eram pe punctul de a ajuta acea țară să crească. Le făceam brand de țară nou, logo cu frunză, „Costa Rica, the land of choice”, de exemplu, autostrăzi, spitale, școli, gale de box. Exact ce am făcut și în România de am atras invidia tuturor.

R.T.: Și ați fost refuzată?

E.U.: Niciodată nu am fost refuzată. M-am gândit mai bine și i-am scris președintelui că nu mă mai interesează. Sunt formată în România și trebuie să dau tot ce am mai bun țării mele, nu unor străini. De asta cred că m-au și arestat.

R.T.: De ciudă?

E.U.: Evident. M-au lucrat urâtele de acolo. Haideți să nu mai insistăm pe subiectul ăsta, mi se face rău. Oricum, în Costa Rica lumea o urăște pe Kovesi.

R.T.: Așa, să revenim la doamna Kovesi. Ați declarat la un post de televziune că i-ați oferit cadouri, genți, diverse obiecte. Vă mențineți afirmația?

E.U.: Așa este. Le cumpăram personal.

R.T.: De ce făceați asta? Cu ce scop?

E.U.: Așa consideram eu că e normal și de bun-simț. Le făceam cadouri oamenilor indiferent că erau șefi la poliție, de servicii, judecători. Gesturi frumoase, de respect. Dar când respectul nu este reciproc, atunci se ajunge la abuzuri. Să le fie rușine. Eu munceam toată ziua pentru țară și cheltuiam zeci de mii de euro pentru mici atenții care să-i facă să se simtă domni, iar ei îmi ascultau telefoanele.

R.T.: Dacă nu aveați ceva de ascuns, de ce vă deranja acest lucru? Până la urmă, dumneavoastră gestionați banii statului.

E.U.: Cel mai mult mă deranja că îmi stricau surprizele. Când veneam la doamna Kovesi cu o geantă Hermes, din piele de crocodil, ea deja știa modelul, nu mai era nici o supriză. Jucau teatru. E ca și cum ai susține în fața părinților că tu crezi în Moș Crăciun și la 25 de ani. O mizerie. Asta m-a deranjat cel mai tare.

R.T.: Deci nu ce a apărut în presă?

E.U.: Bineînțeles că nu. Acelea sunt chestiuni pe care justiția corectă le va stabili și le va îndrepta, n-am dubii. Dar ei s-au jucat cu sentimentele mele. Aceste lucruri nu pot fi reparate.

R.T.: Care sunt planurile dumneavoastră în viitorul apropiat?

E.U. – Voi face tot ce pot ca să-mi ajut țara ca să nu se mai repete greșelile justiției a carei victimă sunt, după care ma duc la masaj si diseară la cină la Hiltonul de pe plaja.

RT- Mulțumim pentru interviu.

XS
SM
MD
LG