Linkuri accesibilitate

Roșia Today. Iohannis nu-i numise pe miniștrii interimari până acum fiindcă dăduse drapelele de la protocol la spălat și nu se uscaseră


Un alt motiv identificat de Roșia Today pentru întârzierea acceptării miniștrilor interimari ar fi că s-a stricat aerul condiționat în sala de la Cotroceni unde se depun jurămintele
Un alt motiv identificat de Roșia Today pentru întârzierea acceptării miniștrilor interimari ar fi că s-a stricat aerul condiționat în sala de la Cotroceni unde se depun jurămintele

Marea doamnă de fier vechi a politicii actuale românești, Viorica Vasilica, zisă și „He, he!” Dăncilă, a trimis la Cotroceni propunerile pentru miniștri interimari la trei ministere: Energie – ministrul Economiei, Niculae Bădălău, la Mediu – ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, şi la Relaţia cu Parlamentul – ministrul pentru Mediul de afaceri, antreprenoriat şi comerţ, Radu Oprea. Zis și făcut! De fapt doar zis, fiindcă Klaus refuză să semneze numirile de ceva vreme, blocând și foarte puțina și incompetenta activitate a acestui pseudo-guvern.

Noi nu avem nici un dubiu în legătură cu valoarea, mai exact cu non-valoarea, acestor interimari, dar până la urmă sunt și ei, acolo, câte un boț de humă și de crasă incompetență, care nu vor fi decât „interimari”, cum spune și titulatura. De aceea gestul domnului Preșdinte pare nițel deplasat. Îți vine să-i strigi: „Da', numește-i, domnule odată, că-i o chestie provizorie oricum! Și mai vedem noi într-o lună, două după alegeri!”

Evident că guvernul pesedist trebuie să meargă acasă cât mai repede, dar și cu trei interimari la deal și cu trei interimari la vale, cam tot aia este pentru moment situația. Klaus pare pus pe opoziție gen „băț prin gard” numai și numai de dragul campaniei, e clar. V-ați gândit cum ar fi ca madam Dăncilă să-i arunce de la obraz: „Bine, cetățene, uite cum facem: propune matale trei oameni din PSD la aceste ministere, oameni despre care știi că-s competenți, și eu sunt sută la sută de acord cu ei! Îi iau pe loc în guvern”. Aproape sigur Iohannis i-ar trânti la învestire și pe cei numiți de el, doar că așa e trendul.

De aceea noi am investigat și am găsit pentru dumneavoastră șapte posibile motive pentru care Președintele i-a respins pe repetenții interimari.

  1. S-a gândit să se facă el de râs numai ca s-o mai ajute pe madam Dăncilă în sondajele pentru prezidențiale. Cavaler fiind, a realizat că prima coafată a țării nu are nici un fel de șanse la alegerile prezidențiale și a hotărât să-și smulgă el din procentele lui ca s-o mai ridice cu un 2% pe doamna premier. Iohannis e domn și în campanie. Frumos! Elegant ca un vampir!

  1. A primit propunerile de numiri scrise fără diacritice, nu a reușit să citească numele candidaților, a aruncat hârtia cât colo și a anunțat solemn că renunță la numirea lor. Se pare că s-ar fi și răstit la consilieri: „Mie să-mi dați și pozele lor, să le văd fețele, că după nume sunt incompetenți. ”

  1. Vrea să-l pună pe Barna premier imediat, în locul lui Dăncilă, ca să-l compromită pentru alegeri.

  1. S-a stricat aerul condiționat în sala aia mare de la Cotroceni, unde se depun jurămintele și e prea cald.

  1. Lui i-a ajuns mapa la semnat luni și are omul o superstiție. Exact cum unii nu vor să dea bani de lunea, el nu semnează numiri de miniștri, fie ei și interimari, de lunea. Până la urmă, semnând, le dai bani de la buget, nu?

  1. Tocmai dăduse la spălat drapelele alea care apar la poză în spatele lui: steagul UE, al NATO și al României. I s-a comunicat că nu s-au uscat, iat drapelul României are o pată de vin de la petrecera de 1 Decembrie de anul trecut, care nu a ieșit nici cu Vanish.

  1. Doamna Carmen nu s-a hotărât încă ce fel de rochie să asorteze la stiloul Președintelui, așa că nu mai atinge nici un stilou până nu se decide soția cu rochia. Alte explicații mai logice nu am găsit. Ne mai gândim.

Acesta este un text satiric, prin urmare opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG