Linkuri accesibilitate

Roșia Today: Liviu Dragnea, cel mai naiv dictator


E inuman ce i se întâmplă acestui om bun, cu sufletul mare cât o  betonieră. Se vede cu ochiul liber cum profită lumea de el. Cel mai recent caz, Tudorel Toader.

Grupul Rosia Today
Grupul Rosia Today

În cârdășie, se pare, cu Viorica Vasilica Dăncilă acesta l-a dus cu zăhărelul pe dl. Dragnea luni în șir. Ordonanțele pe tema justiției se fac în același ritm cu autostrăzile. Deja nu mai e vorba de neputință, ci de rea-credință.

Deși a fost zugrăvit de presa de opoziție ca un boier lacom și aspru cu supușii săi, istoria ultimilor ani ne-a arătat că Liviu Dragnea e doar un copil cu mustață, din Teleorman, păcălit de oamenii perverși din jurul său, adaptați mai bine la golăneala Bucureștiului.

Primul a fost Sorin Grindeanu. Sub carcasa de șef de sală impecabil, mereu cu freza lucioasă și capul plecat și gata să acționeze oricând în interesul țării, Grindeanu l-a trădat imediat pe Dragnea. Implicit, el a trădat și țara. Chiar dacă i-a venit greu, dl. Liviu a fost nevoit să-l alunge din guvern. Unele surse amintesc că cel mai important om din PSD a fost văzut plângând ca un sugar înainte de a lua decizia remanierii. Cu inima frântă din cauza acestei dezamăgiri premature, a fost pus în situația de a alege din nou cea mai bună soluție pentru români. Ea s-a numit Mihai Tudose.

„Crede prea mult în oameni, acesta este defectul său. Toată cariera sa politică a fost clădită astfel, i s-a furat șunca din fasole în mod constant, dar el a crezut cu toată ființa în idealul nobil de a face ceva pentru România”, mărturisește un apropiat de-ai lui Dragnea, evident anonim, pentru Roșia Today.

Ca un blestem, Mihai Tudose s-a dovedit și el un șarpe. Imediat cum s-a trezit la sânul stăpânului, a mușcat și a împroșcat cu venin. „A fost momentul în care am zis că Liviu renunță. Era șocat. Nu-i venea să creadă că nu găsește un om care să împărtășească cu el aceleași valori. Am și pus pariu cu niște colegi că se va călugări. L-am pierdut”, completează aceeași sursă.

Din fericire, Liviu Dragnea a avut puterea de a se aduna. Și de a lua, pentru a treia oară într-un an, cea mai bună decizie în numele românilor. Așa a apărut Viorica Dăncilă.

Se părea că totul va merge strună. Țara a crescut ca o gogoașă umplută cu cacao, indicatorii economici au luat-o razna în sus, bunăstarea zbiera din casele oamenilor. Chiar și în aceste condiții, un grup obscur, condus de Tudorel Toader, a pus la cale boicotarea binelui.

Așa s-a ajuns la situația actuală, cu noi tensiuni și intrigi greu de înțeles. Nici Viorica Dăncilă nu e străină de ele. Cu toate acestea, candidul Dragnea, deși calm la exterior, dă impresia că nu are deloc odihnă interioară. Din freamătul său, românii speră că se va naște o altă cea mai bună soluție: un măgar în fruntea guvernului și un papagal la justiție.

Acesta este un text satiric. Opiniile autorului nu coincid neapărat cu poziția Radio Europa Liberă.

XS
SM
MD
LG