Linkuri accesibilitate

Roșia Today: Liviu Dragnea, cel mai naiv dictator


E inuman ce i se întâmplă acestui om bun, cu sufletul mare cât o  betonieră. Se vede cu ochiul liber cum profită lumea de el. Cel mai recent caz, Tudorel Toader.

Grupul Rosia Today
Grupul Rosia Today

În cârdășie, se pare, cu Viorica Vasilica Dăncilă acesta l-a dus cu zăhărelul pe dl. Dragnea luni în șir. Ordonanțele pe tema justiției se fac în același ritm cu autostrăzile. Deja nu mai e vorba de neputință, ci de rea-credință.

Deși a fost zugrăvit de presa de opoziție ca un boier lacom și aspru cu supușii săi, istoria ultimilor ani ne-a arătat că Liviu Dragnea e doar un copil cu mustață, din Teleorman, păcălit de oamenii perverși din jurul său, adaptați mai bine la golăneala Bucureștiului.

Primul a fost Sorin Grindeanu. Sub carcasa de șef de sală impecabil, mereu cu freza lucioasă și capul plecat și gata să acționeze oricând în interesul țării, Grindeanu l-a trădat imediat pe Dragnea. Implicit, el a trădat și țara. Chiar dacă i-a venit greu, dl. Liviu a fost nevoit să-l alunge din guvern. Unele surse amintesc că cel mai important om din PSD a fost văzut plângând ca un sugar înainte de a lua decizia remanierii. Cu inima frântă din cauza acestei dezamăgiri premature, a fost pus în situația de a alege din nou cea mai bună soluție pentru români. Ea s-a numit Mihai Tudose.

„Crede prea mult în oameni, acesta este defectul său. Toată cariera sa politică a fost clădită astfel, i s-a furat șunca din fasole în mod constant, dar el a crezut cu toată ființa în idealul nobil de a face ceva pentru România”, mărturisește un apropiat de-ai lui Dragnea, evident anonim, pentru Roșia Today.

Ca un blestem, Mihai Tudose s-a dovedit și el un șarpe. Imediat cum s-a trezit la sânul stăpânului, a mușcat și a împroșcat cu venin. „A fost momentul în care am zis că Liviu renunță. Era șocat. Nu-i venea să creadă că nu găsește un om care să împărtășească cu el aceleași valori. Am și pus pariu cu niște colegi că se va călugări. L-am pierdut”, completează aceeași sursă.

Din fericire, Liviu Dragnea a avut puterea de a se aduna. Și de a lua, pentru a treia oară într-un an, cea mai bună decizie în numele românilor. Așa a apărut Viorica Dăncilă.

Se părea că totul va merge strună. Țara a crescut ca o gogoașă umplută cu cacao, indicatorii economici au luat-o razna în sus, bunăstarea zbiera din casele oamenilor. Chiar și în aceste condiții, un grup obscur, condus de Tudorel Toader, a pus la cale boicotarea binelui.

Așa s-a ajuns la situația actuală, cu noi tensiuni și intrigi greu de înțeles. Nici Viorica Dăncilă nu e străină de ele. Cu toate acestea, candidul Dragnea, deși calm la exterior, dă impresia că nu are deloc odihnă interioară. Din freamătul său, românii speră că se va naște o altă cea mai bună soluție: un măgar în fruntea guvernului și un papagal la justiție.

Acesta este un text satiric. Opiniile autorului nu coincid neapărat cu poziția Radio Europa Liberă.

Opinia dvs.

Arată comentarii

XS
SM
MD
LG