Linkuri accesibilitate

Roșia Today. PSD – Penibilul Social Democrat


Îl mai țineți minte pe Răzvan Cuc? Ministrul Transporturilor? Dumnealui s-a făcut remarcat cu multe. Nu, nu a reușit să facă nici un metru de autostradă.

Nu a reușit, cred, nici să vopsească vreun metru de linie continuă de pe autostradă. Nu a reușit să execute nici măcar doi metri de pistă de trotinele.

Nu a reușit să scurteze celebra distanță Comarnic-Brașov. Distanța Comarnic-Brașov este precum constatele din fizică: oricum ai merge, tot opt ore faci pe porțiunea asta.

Dar am avut parte și de realizări din partea domnului Cuc. Dumnealui a reușit, în aprilie, un număr de stand-up comedy pe unul din șantierele părăsite ale țări. Atunci Răzvan Cuc a rupt în fața camerelor de luat vederi contractul cu firma care trebuia să modernizeze 10 kilometri din DN 73, între Râșnov și Bran. Dom'le, dar ce frumos l-a rupt! Artistic, teatral, dramatic! A fost mai ferm decât Jean Gabin în Clanul sicilienilor și mai crud decât Uma Thurman în Kill Bill. Bărbat de stat, nu alta!

Nici Putin, când a rupt recent tratatele privind anumite interdicții din zona rachetelor nucleare cu rază mică de acțiune, nu a fost atât de convingător ca marele Cuc. Chiar am crezut că Răzvan Cuc ar trebui să facă niște cursuri de dezvoltare personală și mindfulness, în care să le învețe pe corporatistele ajunse la criza vârstei de mijloc cum să rupă chestii. S-o rupă cu trecutul, s-o rupă cu zona de confort, cu fostul, cu job-ul călduț, mă rog, cu ce-o mai simți omul nevoia s-o rupă! Noi am spus de când l-am văzut numit ministru: „Băi, Cuc e tare, băiatul ăsta o să rupă!”

Șmecheria este că exact acolo unde a rupt Răzvan Cuc, temerarul ministru, a venit acum și a lipit la loc contractul rupt – cine? Ați ghicit, ministrul Răzvan Cuc. El ne-a explicat cum firma de drumuri a venit la dumnealui și l-a înduplecat să-i mai lase nițel, să le mai dea o șansă.

Iar cum în spatele acestui van Damme al politicii românești, zace un suflet de vioară, a acceptat să le mai dea o șansă. Ia uitați ce a declarat dumnealui, când a lipit la loc contractul rupt în aprilie: „Am fost, m-am întâlnit cu ei și le-am spus așa: dacă o virgulă nu o rezolvați, și-așa suntem în proces de reziliere, vă reziliez de tot, și s-au apucat să lucreze.” Doamne, de data asta a fost și mai ferm! Cred că le tremură genunchii ălora. Deci se poate! Se poate să stabilim noi recorduri la penibil.

La fel de mult penibil am întrezărit și în schimbarea prefectului de București, cu un nene apropiat grupării Firea-Pandele. Doamna Firea s-a plâns mereu că prefectul n-o lasă să transforme Bucureștiul într-un oraș ca Amsterdamul. Păi, nu tot ai voștri erau și ăia, doamnă Firea?! PSD a reșit să ducă faza aia cu „rotirea cadrelor” la un alt nivel. Acum se schimbă între ei și vor să ne convingă că nu au putut face treabă că nu i-au lăsat pesediștii răi. Deci nu-i mai înlocuim, când venim la putere, pe ai lor cu ai noștri.

Acum îi înlocuim pe ai noștri răi cu ai noștri buni și explicăm electoratului că există o parte întunecată a PSD, care i-a pus bețe-n roate unei Dăncilă sau unei Firea și o parte luminată, deșteaptă și frumoasă a PSD. Să vedeți, acum că a scăpat doamna poetesă Gabi de ghimpele de prefect din coastă, ce-o să duduie Bucureștiul! Că ea, sărmana vroia și atunci, dar nu au lăsat-o oamenii răi. Asta este ca propaganda răspândită de Securitate în anii comunismului, gen: „Ceaușescu este un om bun, iubitor de popor și sensibil, dar hoașca aia de Leana l-a stricat. El nu știe că poporul o duce rău, fiindcă îl mint securiștii și Leana.” Cam așa vor să ne lase să credem că stau lucrurile și cu Firea: ea era bună, prefectul n-o lăsa să facă treabă.

De fapt, dacă ne uităm în gura lor, abia acum realizăm că în interiorul PSD a existat mereu o rezervă de cadre mai frumoasă la suflet și minte decât toate USR-urile și PLUS-urile, doar că abia acum are ocazia să iasă la iveală, odată cu arestarea lui Dragnea. Superb! Acolo, în subsolurile neștiute ale PSD era plin de oameni măreți precum Corneliu Coposu, Ion Rațiu, Carol I sau Regina Maria. Trebuie doar să avem puțină răbdare să scoată și ei capul, ca ghioceii, după „iarna” asta grea care a fost regimul Dragnea.

Hai, că deja îmi vine și mie, să rup orice contract social mai pot avea cu oameni ca ăștia. Și nu cred că revin să-l lipesc la loc.

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu opiniile Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG