Linkuri accesibilitate

Rosia Today. Răzvan Cuc: O să punem filme pe marginea autostrăzilor, să aibă oamenii la ce se uita când stau blocați cu orele


Campania electorală pentru europarlamentare l-a afectat în mod deosebit pe ministrul Transporturilor Răzvan Cuc. Nu știm exact ce s-a întâmplat, dar cert este că, de vreo trei săptămâni, dumnealui este în hiperactivitate.

Aproape că le-a luat fața actorilor principali, rupând contracte cu constructorii de autostrăzi, dansând cu taximetriștii, făcând pace cu Uber, Bolt sau Clever, inaugurând autostrăzi invizibile şi imposibile, etc. Văzând cât este de activ, Roşia Today a realizat un interviu cu domnul Cuc, despre marile proiecte pe care le implementează.

Grupul Rosia Today
Grupul Rosia Today

Reporter: Domnule Cuc, sunteți omniprezent! Ce s-a întâmplat cu dumneavoastră?

Răzvan Cuc: Domnule, eu sunt ministru. Deocamdată nu sunt omnuprezent. Dar dacă mă pune domnul Dragnea în funcția de omniprezent, mă bag, nu spun nu. Partidul hotărăște. Eu pot să fiu și omniabsent, dacă așa spune partidul.

Rep.: Da? Cum adică?

R.C : De exemplu la votarea pentru referendumul lui Iohannis o să fiu omniabsent, mai exact o să fiu omniprezent în cabina de vot pentru Europarlament şi omniabsent pentru referendum.

Rep.: Ați rupt ostentativ un contract cu un constructor de autostrăzi chiar pe șantier, în faţa presei. Cum v-a venit ideea?

R.C.: Nu mi-a venit ideea. Mi-a venit dracii.

Rep.: Ce v-a enervat așa tare?

R.C.: M-a enervat întâi că nu înțelegeam ce scrie acolo, că era o parte din contract în engleză, care nu este patriotic să scriem contracte în diverse limbi în țara lui Decebal și Ștefan cel Mare. Apoi m-a enervat că nu înțelegeam nici partea în românește. Eu am citit lucruri complicate la viața mea, ştiu ce spun.

Rep.: Cam ce lecturi ați avut de-a lungul vieții?

R.C.: Ce se dădea la Română în şcoală, Arghezi, Ipsilante, Delavâlcea, clasicii noştri...sunt un filolog amator pe zona de literatură română, în felul meu. Ei, dar când am văzut contractul cu ăștia mi-a sărit muștarul. Dar mi-a sărit muștarul la propriu, că serveam cu muncitorii niște mici cu muștar pe şantier după modelul Dragnea şi Daea la Viaţa Satului. Imediat, am luat contractul de execuție a autostrăzii și m-am sters de muştar, înţelegeţi? Apoi l-am rupt, ca să fie mai clar, da?

Rep.: Sunteți diabolic și calculat în apărarea interselor statului român. Bravo! Felicitări pentru spiritul de dreptate!

R.C.: Deja vreau să înființez la Minister un departament de rupt contracte. Să stea oamenii doar să rupă contracte toată ziua. Adică să mai deleg din atribuții. Angajez prin concurs tineri capabili, care să știe limba engleză, franceză...

Rep.: Dar pentru ce le trebuie să știe engleză?

R.C.: Păi, ca să rupă contractele în engleză. Le dau probă scrisă și probă fizică, să văd cum rup filele.

Rep.: Am auzit că ați semnat un fel de angajament cu niște companii chinezești și turcești pentru tronsoane de autostradă din România.

R.C.: Da, am semnat. Am un masterplan serios. Deci chinezii fac asfaltul și autostrada, iar turcii o să facă serialele pentru autostradă.

Rep.: Cum adică serialele?

R.C.: Deci, domnule, ați văzut că, la noi pe autostradă, se fac dopuri mari. Cât stă cetățeanul în coloană noi îi punem pe marginea şoselei niște ecrane mari, unde el vizionează filme turceşti. Adică entertainment. M-ați înțeles. Deci turcii vor asigura partea de cinematografie a autostrăzii. M-am gândit să iau și Game of Thrones, dar era scump și am văzut că s-a certat lumea că nu le-a convenit finalul și a ieșit bâlci.

Rep.: Da. Foarte interesant. Veți revoluționa ideea de transporturi.

R.C.: Normal. Împletesc plăcutul cu inutilul. Apoi vreau să mă ocup și de cei de la Uber, Bolt, Clever sau alte companii de transport persoane. Le facem cu primăria, în colaborare, strazile lor speciale, numai pentru ei, să nu se întîlnească cu taximetriştii ceilalţi ca să nu se certe pe clienţi.

Rep.: Am văzut că aveți planuri mărețe și pentru transportul feroviar.

R.C.: Bunînțeles. Ca să evit aglomerația pe autostrăzi, vreau să fac niște trenuri de mică viteză.

Rep.: Aoleu! Cum vine asta?

R.C.: Adică omul care merge cu trenul să aibă impresia că merge pe jos, că face mişcare, că se oxigenează în natură. Scoate capul pe geam, se apleacă în afară, coboară din mers, fumează o ţigară, înţelegeţi? Eliberarea de restricţii. Libertate pentru călător. E un proiect ecologic care vreau să-l implementez imediat.

Rep.: Foarte frumos, curat, sănătos, de viitor! Important este să nu rămâneți singur cu aceste proiecte.

R.C.: Sunt obişnuit, că nu degeaba mă cheamă Cucu.

Rep. Mulțumim, și dacă nu zburaţi la toamnă în tările calde, cum aţi mai facut-o, poate ne mai întâlnim. La revedere

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG