Linkuri accesibilitate

Rovana Plumb nu a trecut de votul Comisiei juridice a PE. Este chemată la o audiere excepțională


Rovana Plumb nu a convins eurodeputații comisiei juridice din PE în privința surselor ei de finanțare
Rovana Plumb nu a convins eurodeputații comisiei juridice din PE în privința surselor ei de finanțare

Comisia juridică a Parlamentului European nu i-a dat votul Rovanei Plumb, comisarul european propus de România, invitând-o la o audiere suplimentară pentru a lămuri inadvertențele din declarațiile sale de avere.

În aceeași situație se află și candidatul Ungariei, în vreme ce comisarul propus de Franța, Sylvie Goulard, a stins suspiciunile în privința sa.

Siegfried Mureșan a considerat că audierea suplimentară a lui Plumb „face de râs România”.

„Rovana Plumb NU a obținut unda verde a Comisiei Juridice a Parlamentului European privind condițiile pentru a deveni comisar european. Comisia Juridică a Parlamentului European a decis acum să o invite mâine pe Rovana Plumb la o audiere excepțională, ca urmare a informațiilor contradictorii din declarațiile de avere ale domniei sale. Doar după aceea Comisia Juridică a Parlamentului European va da un verdict final. În acest moment Rovana Plumb face România de râs la nivel european”, a scris Mureșan pe Facebook.

În declarația sa de avere, Rovana Plumb scrie că are 2 case în Pantelimon și Comarnic, o casă de vacanță, dar și 2 apartamente în București. De asemenea, deține bijuterii în valoare de 7.000 de euro. Declarația care a trezit suspiciuni se referă la faptul că are împrumuturi cu o rată de ramsbursare mai mare decât câștigurile oficiale.

În 2019 a primit 800.000 de lei, în campania pentru europarlamentare, când a fost primul candidat pe listele PSD. Rovana Plumb a mai împrumutat şi 800.000 de euro de la o bancă, bani pe care trebuie să îi înapoieze în 23 de ani. Problema este că, în acest caz, avea de rambursat aproape 3.000 de euro pe lună, bani pe care nu îi câștiga oficial.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG