Odată cu demisia, Wring pierde și calitatea de consilier general al Capitalei, funcție în care fusese aleasă la alegerile din 2016, când a candidat și la Primăria sectorului III.
Decizia Colegiului CNSAS este înaintată instanței, cea care stabilește dacă Roxana Wring a avut o colaborare cu Poliția Politică a regimului comunist producând daune altor persoane. Wring a anunțat, printr-o postare pe facebook, că va contesta la tribunal decizia CNSAS.
USR a anunțat, printr-un comunicat, că nu acceptă în partid foști colaboratori ai Securității și a amintit că Roxana Wring a declarat pe proprie răspundere, când a candidat la alegerile locale, că nu a avut niciun fel de colaborare cu Securitatea comunistă. Același comunicat mai precizează că Wring se retrăsese din funcția de președinte al USR-București în urmă cu o lună.
Wring și-a scris pledoaria de negare a colaborării cu Securitatea într-o lungă postare pe facebook, în care neagă acuzațiile formulate de CNSAS. Ea afirmă că a lucrat la ONT - organizația care se ocupa de turism în vremea comunismului - vreme de doi ani, la vârsta de 20 de ani și că a făcut rapoarte, însă nu a știut că acelea ar fi fost pentru Poliția Politică a regimului.
Fosta consilieră a mai spus că, la finalul procesului, dacă își va recupera integritatea, va reveni și în USR.
Wring este unul dintre fondatorii USR, numărându-se printre cei care, alături de Nicușor Dan, a creat mișcarea din București care a obținut posturi de consilieri în toate structurile locale ale Capitalei, la algerile din iunie 2016. Ulterior, Salvați Bucureștiul, cum se numea gruparea, s-a transformat în partid, obținând la alegerile parlamentare din același an 10% din mandate. Wring a demisionat de la conducerea organizației de București a USR, una dintre cele mai puternice din țară, pe 17 septembrie. La vremea respectivă, au existat speculații că demisia ei ar avea legătură cu neînțelegerile din USR privind candidatura lui Nicușor Dan (care nu mai este membru USR) la funcția de primar al Capitalei. Potrivit unor surse USR, încă de la momentul demisiei apăruseră informații în interiorul formațiunii despre cercetările CNSAS și către ce anume se îndreaptă verdictul membrilor Colegiului. Se pare, potrivit unor surse apropiate subiectului, că Wring ar fi semnat informări despre turiști români și străini, în perioada în care a fost ghid ONT. În anii 80, a plecat în Marea Britanie, unde a absolvit London School of Economics, și s-a întors în România odată cu înființarea USR.
Facebook Forum