Linkuri accesibilitate

Rusia a anunţat că a doborât trei drone ucrainene în regiunea Kaluga


Armata Regiunea Kaluga se învecinează la nord cu regiunea Moscovei.

Sisteme de apărare aeriană ale Rusiei au distrus trei drone ucrainene miercuri dimineaţa deasupra regiunii Kaluga, a anunţat Ministerul rus al Apărării, relatează Reuters.

Nu s-au înregistrat victime sau pagube în tentativa de atac care a avut loc în jurul orei 05:00, ora Moscovei, (02:00 GMT), a adăugat ministerul. Regiunea Kaluga se învecinează la nord cu regiunea Moscovei.

Regiunile ruseşti care se învecinează cu Ucraina se confruntă de mai multe luni cu o intensificare a atacurilor cu drone efectuate de Kiev, potrivit Moscovei.

Tot Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat că a trimis luni un avion de vânătoare să intercepteze un avion militar norvegian care se apropia de frontiera rusă, deasupra Mării Batents, la Oceanul Arctic.

„La apropierea avionului rus, avionul militar străin s-a întors din drum”, anunţă într-un comunicat Ministerul rus al Apărării.

Aeronava militară norvegiană era un avion de patrulare maritimă, de tip Boeing P-8A Poseidon, precizează ministerul.

„Nicio încălcare a frontierei Federaţiei ruse nu a fost permisă”, dă asigurări ministerul, care precizează că interceptarea a respectat regulile internaţionale, „fără să taie traiectoriile aeriene” şi fără vreo „apropiere periculoasă”.

Video | Rusia lovește Ucraina cu rachete ucrainene, predate de Kiev în anii '90
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:05:42 0:00

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG