Linkuri accesibilitate

Rusia a lansat peste 90 de drone și rachete asupra Ucrainei, vizând Kievul și alte orașe


Pompierii intervin la stingerea incendiilor după ce mai multe lovituri au fost semnalate în Harkov.
Pompierii intervin la stingerea incendiilor după ce mai multe lovituri au fost semnalate în Harkov.

Forțele Rusiei au lansat peste noapte 87 de drone și patru rachete asupra Ucrainei, vizând capitala Kiev și alte orașe, au declarat autoritățile ucrainene pe 6 octombrie.

Unitățile de apărare aeriană ale Ucrainei au doborât 56 dintre drone și două dintre rachete, au transmis reprezentanții forțelor aeriene pe Telegram.

Serhi Popko, șeful administrației militare din Kiev, a scris pe Telegram că dronele rusești au intrat în capitala ucraineană „în mai multe valuri și din direcții diferite”.

Atacurile aeriene au lovit, de asemenea, portul Odesa de la Marea Neagră, provocând mai multe explozii în partea de sud a orașului, potrivit autorităților locale.

Oleksandr Prokudin, guvernatorul orașului Kherson, a declarat că un civil a murit și 15 au fost răniți în atacurile rusești asupra regiunii de sud în ultimele 24 de ore.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Cezar Amariei

    A intrat în echipa Europa Liberă în mai 2023. Jurnalist cu peste 20 de ani de experiență, a colaborat cu unele dintre cele mai importante trusturi media naționale (Mediafax, Adevărul, ProTV, Gândul).

    Specializat în materiale de autor, analize, anchete, sinteze, reportaje, interviuri.

XS
SM
MD
LG