Linkuri accesibilitate

Rusia face presiuni asupra Facebook și Twitter


Serviciul federal rus pentru supervizarea comunicațiilor, Roskomnadzor, a demarat proceduri administrative împotriva rețelelor americane Facebook și Twitter.

Cele două rețele sociale nu ar fi respectat legislația potrivit căreia datele personale ale cetățenilor ruși trebuie stocate pe servere din Rusia, potrivit RFERL.org.

Roskomnadzor a anunțat, luni, că ambele companii nu au oferit planuri concrete despre cum intenționează să se supună legislației.

„Companiile care controlează rețelele sociale Facebook și Twitter au trimis doar răspunsuri standard cererilor noastre prin care confirmă localizarea bazelor cu date personale ale utilizatorilor ruși în Rusia”, potrivit unei declarații a serviciului de presă a serviciului rus.

Șeful Roskomnadzor, Aleksandr Zharov, a declarat în luna decembrie că ambele companii că nu sunt în concordanță cu legea rusă.

Agenția a primit răspunsuri înainte de data de 17 ianuarie, adică la termenul limită impus de partea rusă, însă au fost considerate neconcludente.

În cadrul procedurilor administrative, companiile ar putea fi amendate cu 5.000 de ruble (75 de dolari) și ar putea să li se impună un termen, între șase luni și un an, pentru a demonstra că respectă legea.

Legea privind datele personale a fost adoptată în septembrie 2015. Potrivit acesteia, companiile locale și străine sunt obligate să stocheze datele personale ale cetățenilor ruși pe servere din Rusia.

XS
SM
MD
LG