Linkuri accesibilitate

Rusia vrea să interzică încă o grupare inexistentă, după „Mișcarea Internațională Publică LGBT”.


Ministerul rus al Justiției luptă cu organizații internaționale care ar promova dezmembrarea Rusiei, după ce a luptat cu mișcări mondiale LGBT inexistente.
Ministerul rus al Justiției luptă cu organizații internaționale care ar promova dezmembrarea Rusiei, după ce a luptat cu mișcări mondiale LGBT inexistente.

Ministerul Justiției din Federația Rusă a spus vineri că a cerut Curții Supreme să interzică ceea ce numește „Mișcarea Internațională Separatistă Anti-Rusia”, o grupare care după toate aparențele nu există.

Potrivit Ministerului, Curtea Supremă a răspuns că va analiza cererea la 7 iunie.

Anul trecut, Procuratura Generală a Rusiei a declarat drept organizații indezirabile două mișcări înregistrate în străinătate: Liga Națiunilor Libere și Forumul Popoarelor Libere Post-Ruse, care există și promovează autodeterminarea unor republici etnice din Federația Rusă.

În noiembrie 2023, Curtea Supremă de Justiție a Rusiei a interzis deja o „mișcare” care nu există, anume „Mișcarea Internațională Publică LGBT”.

Regimul social-conservator al Rusiei, care se prezintă ca apărător al „valorilor tradiționale” în toată lumea, invocă adesea, fără dovezi, existența unor rețele de lobby LGBT care ar căuta să oblige toate statele să renunțe la modelul familiei tradiționale.

Chiar săptămâna aceasta, speakerul Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, a comentat din nou ceea ce a numit „tragedia umană” prin care ar trece Occidentul pentru că acceptă persoanele LGBT și transgender, înscriindu-se pe „o cale sigură spre degenerare”. „Noi avem altă cale, diametral opusă”, a asigurat joi deputatul rus, citat de TASS.

În ultimii ani, Rusia a interzis schimbarea de gen prin intervenții medicale, a aprobat o lege care impune divorțul dacă partenerul își schimbă genul și a interzis prin lege adoptarea de copii sau înscrierea ca asistenți parentali a persoanelor trans.

Legea rusă din 2012 care interzice exprimarea opiniilor pozitive despre LGBT în fața minorilor a fost „copiată” în alte câteva țări conduse de regimuri conservatoare sau cu biserici puternice, ca Ungaria sau Georgia.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI

XS
SM
MD
LG