Linkuri accesibilitate

Rusia a înființat un laborator în care va fi studiată ideologia lui Xi Jinping


China și Xi sunt în prezent principalii aliați ai Kremlinnului chiar și după ce Putin a invadat Ucraina, în februarie anul trecut. Xi Jinping (stânga), în timpul vizitei sale de anul trecut de la Kremlin.

Rusia a înființat primul program de studiere a ideologiei președintelui chinez Xi Jinping, autocratul de la Beijing, care menține un control feroce asupra societății civile și care recent a fost ales lider pe viață, scrie Politico.

Laboratorul de cercetare a gândirii Xi Jinping a fost înființat la un institut important de studii chineze din Moscova, cu scopul de a cerceta ideile lui Xi privind economie, politică externă și internă, politică socială, cultură, artă și ideologie, potrivit site-ului institutului.

China și Xi sunt în prezent principalii aliați ai Kremlinnului chiar și după ce Putin a invadat Ucraina, în februarie anul trecut.

În 2025, centrul va publica o serie de studii științifice pentru a familiariza cititorii ruși, inclusiv autoritățile, cu ideile lui Xi și semnificația acestora pentru dezvoltarea relațiilor dintre China și Rusia-China.

„Suntem foarte conștienți că astăzi ideile lui Xi Jinping determină politica Chinei în multe domenii”, a declarat marți Kirill Babaev, directorul Institutului Chinei și Asiei Moderne al Academiei Ruse de Științe (ICSA RAS), agenției de presă chineze Xinhua.

„Trebuie să cunoaștem și să analizăm foarte bine ideile lui Xi Jinping, pentru că astăzi China este principalul nostru partener strategic, principalul nostru partener economic. Prin urmare, pentru a construi relații cât mai eficient, guvernul nostru trebuie să înțeleagă bine care este baza ideologică pentru dezvoltarea Chinei de astăzi”, a adăugat el.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG