Linkuri accesibilitate

Rusia a lovit opt regiuni ucrainene cu 85 de drone și rachete


Pompierii ucraineni lucrează într-o zonă rezidențială lovită de un atac aerian rusesc pe 23 septembrie.
Pompierii ucraineni lucrează într-o zonă rezidențială lovită de un atac aerian rusesc pe 23 septembrie.

Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât 66 din cele 81 de drone lansate de Rusia în opt regiuni pe 24 septembrie, scriu pe Telegram Forțele aeriene ucrainene.

Ucrainenii spun că Moscova a folosit și patru rachete în timpul atacului de marți dimineață.

Atacurile rusești au vizat regiunile Kiev, Jîtomîr, Cherkasy, Vinnitsia, Kirovohrad, Poltava, Sumî și Nikolai, arată forțele aeriene ucrainene.

Separat, autoritățile regionale din estul Poltavei au declarat că atacul rusesc a deteriorat infrastructura energetică.

Atac mortal în Ucraina înaintea discursului lui Zelenski la ONU
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:04 0:00
Civilii ucraineni au fost răniți de bombele rusești care au vizat Zaporojie
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:27 0:00

Între timp, Ministerul rus al Apărării a declarat că apărarea sa antiaeriană a distrus 13 drone ucrainene peste noapte peste regiunile Belgorod, Kursk și Bryansk.

Trupele Moscovei au început să ia cu asalt orașul Vuhledar din estul Ucrainei, o fortăreață care a rezistat atacurilor armatei rusești de la începutul războiului din 2022, potrivit bloggerilor de război ruși și presei de stat, relatează Reuters.

În același timp, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut în discursul său de la sesiunea plenară a Summitului Viitorului, care are loc la sediul ONU de la New York, o participare semnificativă la reuniunea pe care o pregăteşte cu scopul de a creşte presiunea internaţională asupra Rusiei pentru ca această ţară să pună capăt războiului,

„Invit toţi liderii, toate naţiunile, să continue să susţină eforturile noastre comune pentru un viitor just şi paşnic", a insistat Zelenski în discursul său, după ce a explicat că summitul pe care speră să îl organizeze la sfârşitul acestui an are ca obiectiv obţinerea sprijinului din partea unui număr cât mai mare de ţări pentru formula sa de pace.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

XS
SM
MD
LG