Linkuri accesibilitate

Rusia ar folosi muniție veche și crește raționalizarea utilizării armamentului în Ucraina


Deși trupele rusești s-ar confrunta cu deficit de muniție, luptele sunt crâncene în zona orașului Bahmut, din estul Ucrainei.
Deși trupele rusești s-ar confrunta cu deficit de muniție, luptele sunt crâncene în zona orașului Bahmut, din estul Ucrainei.

Trupele rusești ar folosi muniție veche, declarată ca neutilizabilă anterior și crește sancțiunile pentru cei care nu folosesc rațional armamentul, pe fondul unei crize de aprovizionare, a transmis Ministerul britanic al Apărării, care monitorizează în permanență desfășurarea de forțe din Ucraina.

„În ultima perioadă, lipsurile de muniție de artilerie s-au înrăutățit în așa măsură încât sunt aplicate în multe părți ale frontului măsuri extrem de punitive legate de raționalizarea utilizării proiectilelor”, transmit reprezentanții ministerului britanic al apărării, într-un update pe Twitter, al situației de pe front.

Asta ar explica de ce trupele rusești nu au mai reușit mișcări ofensive semnificative în ultima perioadă.

„Rusia a recurs aproape sigur deja la stocuri vechi de muniție care erau încadrate anterior ce neutilizabile”, precizează ei.

Kremlinul ar fi emis la începutul lunii un decret prezidențial care permite reprezentanților Ministerului Industriei și Comerțului să ignore autoritatea managerilor care nu reușesc să îndeplinească nivelul de producție dorit.

„Rusia crește aplicarea principiilor de conducere economicoasă a industriei militare deoarece recunoaște că propriile capacități de producție în domeniul apărării reprezintă o vulnerabilitate în operațiunea militară specială devenită una tot mai de uzură”, conchide ministerul britanic al apărării.

Luptele în estul Ucrainei, în special în zona orașului Bahmut, din regiunea Donețk, sunt în continuare crâncene.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că de rezultatul acestora depinde viitorul țării, scrie Reuters.

Kremlinul a transmis că scopurile campaniei sale în Ucraina pot fi atinse doar prin mijloace militare și că Ucraina trebuie să țină cont de noile realități în eventualitatea unei rezoluții de pace.

Președintele Volodimir Zelenski a anunțat încă de acum câteva luni condițiile în care războiul poate înceta și care trebuie să includă garanții de suveranitate a țării, retragerea trupelor rusești și pagube suportate de țara invadatoare.

  • 16x9 Image

    Ovidiu Cornea

    Ovidiu Cornea lucrează în presă de peste 16 ani. A activat ca reporter și redactor în presa scrisă și online din Cluj - inclusiv corespondent național. În ultimii ani a lucrat în radio. A fost invitat cu regularitate în diverse emisiuni TV, locale și regionale.

    Îi place munca de teren, dar și dezbaterea temelor cu miză comunitară, socială. Articolele sale pe teme din domeniile Educație, Mediu, Inovație, au fost premiate în 2021 la Gala Premiilor Profesioniștilor din Presă Cluj, jurizate de jurnaliști notorii la nivel național.

    Este licențiat în Jurnalism, cu master în Sociologie și Asistență Socială.

XS
SM
MD
LG