Linkuri accesibilitate

Ambasadoarea SUA la Moscova a depus flori la memorialul dedicat lui Alexei Navalnîi


Ambasadoarea SUA la Moscova a vizitat un altar improvizat pentru Alexei Navalnîi, pe 18 februarie 2024.
Ambasadoarea SUA la Moscova a vizitat un altar improvizat pentru Alexei Navalnîi, pe 18 februarie 2024.

Ambasadoarea SUA la Moscova a vizitat duminică un altar improvizat dedicat lui Alexei Navalnîi, în timp ce autoritățile ruse au suprimat evenimentele și omagiile aduse defunctului lider al opoziției.

Ambasadoarea Lynne Tracy a fost fotografiată la Monumentul Piatra Solovețki, un monument al represiunii politice și care a devenit un loc important de omagiu pentru Navalnîi.

Organizațiile pentru drepturile omului spun că poliția a reținut peste 400 de persoane la adunări pentru Navalnîi, care a murit într-o închisoare din Arctica pe 16 februarie.

„Astăzi, la Monumentul Piatra Solovețki, plângem moartea lui Alexei Navalnîi și a altor victime ale represiunii politice din Rusia”, a declarat Ambasada SUA de la Moscova pe rețelele de socializare.

Moartea subită a lui Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, a fost o lovitură zdrobitoare pentru mulți ruși, care își puseseră speranțele în cel mai înverșunat dușman al președintelui Vladimir Putin.

Sute de oameni carau adus flori și lumânări la monumentele memoriale și monumentele dedicate victimelor represiunilor politice ad-hoc îi aduc un omagiu politicianului.

În zeci de orașe, poliția a reținut 401 de persoane până în seara zilei de 18 februarie, potrivit grupului pentru drepturile OVD-Info.

Articol scris pe baza informațiilor de la AP și AFP
XS
SM
MD
LG