Linkuri accesibilitate

Rusia nu renunță la Nord Stream 2


Lucrări la Nord Stream 2, în apropiere de Lubmin
Lucrări la Nord Stream 2, în apropiere de Lubmin

Rusia deține o navă capabilă să monteze conductele pentru a finalizarea Nord Stream 2, a anunțat președintele rus Vladimir Putin pentru publicația Kommersant, citată de Reuters.

Potrivit ziarului rus, Putin a vorbit despre posibilitatea de a completa conducta în Germania. Kremlinul se așteaptă ca proiectul să întârzie câteva luni din cauza sancțiunilor americane.

Săptămâna trecută, Senatul american a anunțat sancțiuni asupra companiilor implicate în construcția Nord Stream 2, iar decizia a fost aprobata de președintele Donald Trump. Acestea prevăd înghețarea activelor companiilor și refuzul de a elibera vize persoanelor asociate acestora.

Companiile care lucrează la un proiect, precum Allseas-ul Elveției, s-au retras deja din proiect.

Acțiunile Washingtonului încearcă să reducă influența Rusiei în Europa. Conductele care trec prin Marea Baltică vor devia aprovizionarea cu gaze către Germania, care trece în prezent prin Ucraina și Polonia.

Guvernul german și-a exprimat regretul și dezacordul cu acțiunile Washingtonului. Potrivit autorităților americane, sancțiunile impuse de autoritățile americane sunt în interesul Europei . Potrivit ambasadorului SUA la Berlin, Richard Grenel, cincisprezece țări UE, Comisia Europeană și Parlamentul European și-au exprimat îngrijorarea cu privire la proiect.

Înainte de acțiunea SUA, noua conductă ar urma să se inaugureze la jumătatea anului 2020. Kremlinul a anunțat deja că proiectul va fi finalizat, în ciuda sancțiunilor impuse.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG